Közélet

Életveszélyes állapotban van a kislány, aki súlyosan megégett a börgöndi légiparádén

Naponta többször műtik és 24 órás megfigyelés alatt tartják a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kilencéves kislányt, aki a szüleivel együtt életveszélyesen megégett, amikor földbe csapódott egy kisgép a börgöndi repülőnapon, írta meg a Kékvillogó. A balesetben két közismert szegedi pilóta vesztette életét.

Mint megírtuk, bemutatórepülés közben zuhant le a fehérvári repülőnapon vasárnap délután egy sportrepülő. A repülőgép egy parkoló autóba csapódott, majd kigyulladt. Mint kiderült, a tragikus baleset áldozatai egy közismert szegedi, repüléssel foglalkozó édesapa és szakmabeli fia. Hárman (egy kislány, egy nő és egy férfi) súlyos égési sérüléseket szenvedtek, őket mentőhelikopterekkel vitték a budapesti kórházakba. Egy kisfiú könnyebben sérült, őt helyszíni ellátás után a Székesfehérvári kórházba vitték – közölte akkor Győri Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

VÁLSÁGOS A KISLÁNY ÁLLAPOTA

Mint a Kékvillogó megtudta, naponta többször műtik és 24 órás megfigyelés alatt tartják a Budapesti Bethesda Gyermekkórház intenzív osztályán azt a kilencéves kislányt, aki életveszélyesen megégett. A gyermeknek továbbra is válságos az állapota. A kislányt lélegeztetik, az égési osztályon küzdenek érte. Az orvosok szerint, ha másod- vagy harmadfokú az égési sérülés, akut és tervezett műtétek követhetik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. A lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást okozhat és a tüdő is sérülhet.

A SZÜLŐK MÁR NINCSENEK ÉLETVESZÉLYBEN

A kislány szüleit szintén Budapesten, a Honvéd kórházban ápolják. Az állapotuk súlyos, de már nincsenek életveszélyben. A család 10 éves fiúgyermeke már jobban van, őt hazaengedték a székesfehérvári kórházból.

A FALUBAN MINDENKI A CSALÁDÉRT IMÁDKOZIK

Tények információi szerint a család egy somogyi kistelepülésen él, az édesanya postai kézbesítőként, az édesapa buszsofőrként dolgozott. Harmadik gyermekük, egy 20 év körüli fiú nem volt ott velük a tragikus repülőnapon. A faluban mindenki azért imádkozik, hogy felépüljenek a sérültek.

BÜNTETŐELJÁRÁS INDULT A LEZUHANT GÉP ÜGYÉBEN

Büntetőeljárást indított a rendőrség a hétvégi börgöndi repülőnapon lezuhant kisrepülő ügyében. A tragédiában közismert szegedi pilóták, egy 67 éves férfi és 37 éves fia vesztette életét, és további négy fő is megsérült a nézők közül.

Forrás: kekvillogo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb