Szegedi Arcok

Kihirdették a 2023-as év Green Awards nyerteseit: az Év Zöld Nagyvállalata lett a Szegedi Vízmű

Az ország legjobb „zöld” projektjeit díjazta a szeptember 12-i Sustainable World konferencián a Portfolio. Büszkeségünkre az Év Zöld Nagyvállalata címet a Szegedi Vízmű Zrt. érdemelte ki.

A LEGINNOVATÍVABB VÁLLALATOKAT ÉS ÖTLETEKET DÍJAZTÁK

Mint a lap írta, a Green Awards különböző kategóriáit második alkalommal hirdették meg, ahol a leginnovatívabb vállalatokat és ötleteket díjazták. Összesen 65 pályázati anyagból választotta ki a zsűri a 15 pályázatot tartalmazó szűkített listát, akikből aztán az 5+1 győztes program és vállalat is kikerült. Mutatjuk a nyertesek listáját:

  • Az Év Zöld Nagyvállalata: Szegedi Vízmű
  • Az Év Zöld Kkv-ja: Irota EcoLodge
  • Az Év Zöld Innovációja: Agroloop Hungary Kft.
  • Az Év Zöld Befektetése: Lehel Radiátorgyár cégcsoport
  • Az Év Jó Ügye: K&H – Hűsítő ligetek
  • A Zsűri Különdíj nyertese: Diageo – CALL-Action

KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS ENERGIAHATÉKONYSÁG

A versenyen az Év Zöld Nagyvállalata díjat a Szegedi Vízmű érdemelte ki. Indoklásukban azt írták, a Szegedi Vízmű Zrt. elsődleges céljai közé emelte a környezet védelmét és a természeti erőforrások takarékosabb felhasználását, a vezetőség erre minden döntésében – például a vállalati magatartásban, a technológiák, energiahatékonyság és szolgáltatások folyamatos fejlesztésében – kötelezettséget vállal. Céljuk, hogy tevékenységük valamennyi területén európai szintű és példaértékű víziközmű szolgáltatóvá váljanak.

TÖREKEDNEK A KÁROS KIBOCSÁTÁSOK CSÖKKENTÉSÉRE ÉS A MEGÚJULÓ ERŐFORRÁSOK HASZNÁLATÁRA

Ennek érdekében törekednek a káros kibocsátások mértékének, a keletkező hulladék mennyiségének minimalizálására, azok környezeti hatásának csökkentésére, a természetből származó anyagok, erőforrások takarékos felhasználására és az energetikai teljesítményük folyamatos javítására, valamint a megújuló erőforrások minél szélesebb körű alkalmazására. Életciklus-szemlélet alkalmazásával különös figyelmet fordítanak a keletkező szennyvizek szakszerű kezelésének folyamatos biztosítására, illetve a szennyvíz iszapból nyerhető biogáz energetikai hasznosítására. Támogatják az olyan energiahatékony és környezetbarát termékek és szolgáltatások beszerzését, amelyek hatással vannak az energiagazdálkodási és környezeti teljesítményre, írta a Portfolio.

A díjat Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója vette át a Green Cloud képviselőjétől, a Solar Markt Csoport elnökétől, Mécs Imrétől.

Forrás és fotó: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb