GasztroKikapcsVideo365

A Garden Bistro alaposan belehúzott: vadonatúj ízekkel, borvacsorákkal és zenés estékkel kényeztetnek minden szegedit a hűs, őszi estéken

Ha azt hitted, hogy a nyár végével búcsúzhatunk az izgalmas ízektől és igazi élménydús estéktől is Szegeden, van egy jó hírünk: a Garden Bistro megújult étlappal és hangulatos zenés estekkel vár végig az ősz folyamán. A Damjanich utcai étterem nem aprózza el a kínálatot, két új tapasztalt és kreativitásban nagyon lelkes szakáccsal erősítette csapatát, akik elhozzák számunkra az ősz üde, friss ízeit. De nem csupán a hasunkat, hanem a füleinket is kényeztethetjük egy-egy csodaszép őszi estén, a Gardenben ugyanis lágy dallamok bűvkörében költhetjük el vacsoránkat, vagy éppen a mulatós slágerekkel táncoltatnak meg bennünket. Az őszi kínálatról Horváth Norberttel, a Garden Bistro üzletvezetőjével beszélgettünk, miközben mi sem tudtunk ellenállni a csábításnak és rögtön le is teszteltük az új menü ínycsiklandozó fogásait. 

OKTÓBER KÖZEPÉTŐL JÖNNEK AZ ŐSZI ÍZEK

Sertésoldalas grillezett kukoricával és pritamin paprikával BBQ szósszal, vagy fokhagymás öntettel, valamint friss, olasz Paccheri tészta garnélával chilivel és fokhagymával. Még mindig összefut a nyál szánkban, ahogy cikkünket írva felidézzük az ízeket. A húsételek nagy rajongóiként, s főleg, hogy imádunk kísérletezni az új, különleges, extrémebb ízekkel, a Garden Bistro őszi kínálatából szemezgetve kétségkívül megtaláltuk a kedvenceinket. Ezt a varázslatos élményt már csak az őszi szezonális krémlevesekkel lehet megkoronázni, s minden bizonnyal meg is fogjuk ezt tenni október közepétől, ugyanis Norbi elárulta, az új étlapjuk a következő hónapban debütál majd az étteremben.

HELYI, MINŐSÉGI ALAPANYAGOKBÓL DOLGOZNAK

S, hogyan lehet a hús ennyire ellenállhatatlanul omlós, a kukorica és a zöldségek pedig nyarat idézően frissek? Mint Norbi beavatott bennünket a titkuk nagyon egyszerű, mégis alapos gondoskodást kíván: a Garden Bistro-ban ugyanis minden hozzávalót, amit csak lehet, szegedi termelőktől szereznek be. Helyi hentes szolgáltatja a sertés és csirkehúsokat, és a friss, roppanós zöldségek pedig egytől –egyig a Szegedi Nagybani Piacról származnak.  

A NAGY HAGYOMÁNNYAL RENDELKEZŐ BORVACSORÁK IS VISSZATÉRNEK A GARDENBE

A jó ételek mellé pedig természetesen jó borok is dukálnak. S, a Garden Bistro visszatérő vendégei már jól tudják, mekkora hagyománya van az étteremben a borvacsoráknak, ahol korábban már olyan neves borászok hozták el minőségi nedűiket, mint Balla Géza, vagy a Figula Pincészet. Mint Norbi elárulta, idén októberben és novemberben Szekszárdról és Egerből érkeznek a borászok, s hozzák el remek boraikat, az, viszont, hogy pontosan mely pincészetek kínálatából kóstolhatunk, egyelőre még titok.

NYÁRI KÁLMÁNNAL ÉS KRISZ RUDIVAL HÓDÍTANAK A ZENÉS VACSORAESTEK

Finom borok és jó ételek, mi kell még más egy tökéletes őszi estéhez? Természetesen az elmaradhatatlan zenés vacsoraestek, melyek változatos stílusában biztosan mindenki megtalálhatja az ízléséhez közel állót:

  • szeptember 29-én Nyári Kálmán varázsolja el hangjával az egybegyűlteket,
  • október 20-án Jolly-val mulathat mindenki a Gardenben,
  • november 24-én pedig Krisz Rudi sokak által ismert dallamai csendülnek fel az étterem színpadán, az előadást pedig maga az énekes fogja zongorán kísérni.

Nézd meg Magyar Andor kollégánk videóját is, melyben besurranhatsz velünk a Garden Bistro konyhájába, s magad is meglesheted az új, őszi menü már-már alkotásszámba menő remekeit!   

Az éttermet itt találod:

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb