Mindenmás

Frissítve: két társaság egymásra lőtt Szeged belvárosában, egy közeli étterem konyhájára menekült be az egyik fél

Péntek délután 6 előtt pár perccel incidens tört ki a Hajnóczy utcában, a környéken tartózkodó Szeged365 olvasók lövések hangjáról számoltak be. A Tisza Lajos körúti Center Cafe kollégáitól úgy értesültünk, hogy a konfliktusban részt vevő felek közül az egyik az ő konyhájukra menekült be, egy machete szerű, nagy méretű késsel a kezében.

Az olvasói beszámolókat követően felvettük a kapcsolatot az ORFK-val, a sajtóügyeletüktől úgy értesültünk, hogy

  • két társaság keveredett konfliktusba a Hajnóczy utcában,
  • az egyik résztvevő gázpisztolyból adott le egy lövést,
  • ezt követően a felek szétszaladtak, a rendőrök jelenleg is keresik őket.

A rendőrség szerint egyetlen lövés dördült, senki sem sérült meg.

MEGLEPETÉS, PÉNTEK DÉLUTÁN 6-RA: MACHETÉVEL A KEZÉBEN ROHANT BE A KONYHÁRA EGY 30-AS FICKÓ, DE NEM AZÉRT, HOGY UBORKÁT SZELETELJEN

A közelben működő Center Cafe pizza-konyhájára egy fiatalember rohant be, a kezében egy nagy méretű “machete” késsel, a pub kollégái szerint az illető a megtámadott társasághoz tartozott. Mint Farkas Kitti üzletvezetőtől megtudtuk, a rendőrség átvizsgálta a helyszínt.

Amint bővebb információkat kapunk, cikkünk frissülni fog.

FRISSÍTVE: MIND A NÉGYEN BEROHANTAK A KONYHÁRA, AZ ÜZLETVEZETŐ HÖLGY RAKTA KI A MACHETE-VEL ÉS GÁZPISZTOLLYAL ÉRKEZŐ ARCOKAT

Cikkünk megjelenését követően az érintett szórakozóhely kollégái részletesen is beszámoltak a történtekről. A Tisza Lajos körúton működő pub és pizzéria két, különálló épületből áll, az egyik a korábban hosszú éveken át Borpatika néven üzemelt vendégtér, a másik pedig a konyha épülete, ami anno Turbo Pizza néven futott. Nos, az utóbbiba toppant be egy 30-as éveiben lévő férfi, aki a kezében – a beszámoló alapján – egy machete-t szorongatott és annyit mondott, hogy rálőttek, a támadói elől menekül.

Ha mindez nem lett volna elég péntek délutánra, hamarosan három másik férfi követte, akik szintén berontottak az egyébként sem túl tágas gasztroműhelybe (amelyet megnyitásakor egy Szeged365 videós interjúban mutattunk be), mint kiderült, ők voltak a támadók. A Center Cafe kollégái szerint ők sem mentek üres kézzel, az egyiknél gázpisztoly volt, a másik kettőnél egy-egy ipari méretű kés. Úgy tudjuk, miközben a támadók megérkeztek, a menekülő ember az ajtó mögött bujkált.

A Hajnóczy utcából a konyhába átorientálódott konfliktus akkor ért véget, amikor Farkas Kitti üzletvezető határozott hangnemben közölte a triumvirátussal, hogy a hely be van kamerázva, mint mesélte, a “kamera” szó hallatán azonnal elhagyták a helyet és elfutottak.

MEGÉRKEZTEK A BIZTONSÁGI KAMERA FELVÉTELEI

A vendéglátóhely csapatától kaptunk pár biztonsági kamera felvételt is,

  • az elsőn az látszik, ahogy kezében az üldözött fél – kezében a ránézésre 30-40 centis pengéjű machete-vel – besétál a Center konyhába,
  • a másodikon pedig az, ahogy elbújik az ajtó mögé.

Íme, egy átlagos péntek délután egy szegedi burgerező-pizzázó konyhájában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb