Sport

Most már fix: halászlében és fociban is verjük Baját, az utóbbiban nagyon durván (7-0)

Bár a 2023-as Nemzetközi Tiszai Halfesztivál óta ipari mennyiségű trollkodást kapott a szögedi halászlé (pontosabban, annak műanyag tányérba, rakparton kimérős verziója), úgy fest, a focistáink megmentették a becsületünket: idegenben 7-0-ra verték az ősi gasztro-rivális együttesét a MOL Magyar kupa 3. fordulójában.

Alekszandar Sztevanovics együttese 7-0-ra nyert Baján a MOL Magyar kupa 3. fordulójában, ezzel továbbjutott a sorozat legjobb 32 csapata közé – közölte szombat délután a csapat.

MOL Magyar kupa, 3. forduló
Bajai LC (Vármegyei I.) – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–7 (0-2)
Baja, vezette: Práth Dávid (Gordos, Urgyán)
Baja: Sztruhák – Szolga (Pokker, 83.), Fehér, Németi (Megyeri, 63.), Knap, Bölcskei, Nébl (Urlauber, 63.), Bányai (Dózsa, 83.), Baladin, Mezőfi (Kerezsi, 42.), Szeibert. Vezetőedző: Koch Tamás.
Szeged-Csanád GA: Takács – Radics (Palincsár, a szünetben), Acsimovics, Prosser (Papp Á., a szünetben), Magyar (Nyári, 51.), Gajdos (Fábiánkovits, a szünetben), Könczey, Horváth M., Kővári, Doncsecz, Márkvárt. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gól: Horváth M. (21.), Gajdos (38.), Fábiánkovits (50., 69.), Doncsecz (56.), Acsimovics (60.), Könczey (77.).

Az első játékrészben kétgólos előnyre tettek szert a szegediek, mint beszámolójukban írták, Horváth Milán egy közeli fejessel, Gajdos Zsolt pedig egy mesteri szabadrúgással vette be a bajai hálót. A fordulást követően beindult a gólgyártás. A csereként pályára lépő Fábiánkovits István egy ragyogó támadás végén hamar megszerezte első gólját a csapatban. Nem sokkal később Doncsecz Levente is így tett, aki egy szép szólót követően mattolta a bajai hálóőrt. Acsimovics Dimitrije góllal debütált tétmérkőzésen a csapatban, az előrehúzódó védő Márkvárt Dávid beadása után bólintott a kapuba. Mákrvárt később is előkészítőként jeleskedett: a jobboldali sarokrúgása után Fábiánkovits csúsztatott a Sztruhák hálójába. A 7-0-ás végeredményt Könczey Márk állította be egy tíz méterről megeresztett jobblábas lövéssel.

“Természetesen elégedett vagyok, hiszen hét gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Nem szabad azonban túlértékelni ezt a sikert. Tiszteljük az ellenfelet, de mi más célokért küzdünk. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy maximális önbizalommal játszottak a srácok, bízom benne, hogy ezt a formát át tudjuk menteni az erősebb csapatok ellen is.”

– értékelte a győzelmet Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb