Mindenmás

Balatonba zuhant rendőrségi helikopter: kiderült, mi okozhatta a balesetet

Lezuhant egy rendőrségi helikopter a Balatonnál – számoltunk be róla még szeptember elején. Mint kiderült, a szerencse is közrejátszott abban, hogy a két pilóta egy karcolás nélkül megúszta a balesetet, amelyet az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás okozott.

Az elsődleges értékelések szerint anyaghiba okozta műszaki meghibásodás miatt zuhant a Balatonba szeptember 7-én egy közel 40 éves rendőrségi helikopter – írja a hirbalaton.hu. Jamrik Péter, a Balaton Fejlesztési Tanács közbiztonsági tanácsosa a tanács legutóbbi ülésén azt mondta, több szerencsés momentum is közrejátszott abban, hogy a két pilóta egy karcolás nélkül megúszta a balesetet. Mint ahogyan a lapnak Jamrik Péter elmondta:

,,Számított, hogy az egyikük egy rendkívül képzett pilóta volt, aki egyébként egy betanuló pilótával repült. Szerencsés momentum, hogy kis magasságban történt a műszaki meghibásodás, amitől aztán elkezdett pörögni a helikopter. Ahogy vizet ért, úgy fordult az oldalára, hogy a pilóták ki tudták nyitni az ajtaját, illetve a szélvédő vagy üveg is kitört. Úgy tudtak kiúszni a gépből, hogy semmitől nem sérültek meg.”

hangzott el legutolsó ülésen.

A BALATON EGYIK ISZAPOS RÉSZÉT TALÁLTA EL A GÉP

Hozzátette, szerencse volt az is, hogy nem földbe csapódott a gép, ráadásul a Balaton egy iszapos részét találta el, ami tompította a vízbeérést. Hozzátette, a vízirendészet, a katasztrófavédelem és a vízügy is kiemelkedő munkát végzett a probléma megoldásában. Mint fogalmazott, a baleset pontos okának kivizsgálása még tart: ,,a helikoptert alkatrészére kell szedni, és még többféle anyagvizsgálatot kell elvégezni.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb