Mindenmás

Séta a Csillagbörtönben: balhéba fulladt a jelentkezés, legalább 50-en vártak hiába a Somogyi-könyvtárnál (olvasói beszámolók) (frissítve)

Legalább 40-50 ember várt hiába hétfő reggel a Somogyi -könyvtár előtt, akik azért érkeztek, hogy regisztráljanak a Csillagbörtönbe meghirdetett októberi sétára. Mint Olvasónk, Kata elmondta számunkra, amikor a könyvtár munkatársai közölték, hogy nincs már hely az eseményre, kitört a balhé, többen kiabálva adtak hangot nem tetszésüknek.

Mint korábban megírtuk, a Kulturális Örökség Napjai alkalmából, egyetlen órára megnyitja kapuit az érdeklődők előtt a Szegedi Fegyház és Börtön, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, a Csillagbörtön. Október 3-án, délelőtt 11 és 12 óra között lesz látogatható az intézmény, korlátozott létszámban. A programra a Somogyi-könyvtár Titkárságán lehetett jelentkezni. Sokan szerettek is volna élni a lehetőséggel, hétfő reggel már hosszú sorok álltak a Somogyi – könyvtár előtt, ám hoppon maradtak, mint közölték velük, már beteltek a szabad helyek.

AMIKOR KÖZÖLTÉK, HOGY NINCS HELY, KITÖRT A BALHÉ

“Nagyon sokan voltunk, legalább 40-50 ember, én fél 9-re érkeztem a szabadnapos párommal. A könyvtárosok olyan arcot vágtak, mint akik azt se tudták, hogy lesz egy ilyen program. Szerintem nem számítottak rá, hogy ilyen sokan leszünk. Állítólag 30 emberre kalkuláltak, amikor közölték az ott lévő tömeggel, hogy nincs hely, kitört a balhé, voltak páran akik kiabáltak” – idézte fel a reggel történteket Kata.

SOKAN TELEFONON REGISZTRÁLTAK AZ ESEMÉNYRE, HOLOTT ELŐZETESEN ARRÓL VOLT SZÓ, SZEMÉLYESEN LEHET

Olvasónk, Natália Sándorfalváról utazott be Szegedre csak azért, hogy regisztráljon a Csillagbörtön látogatására. Mint mesélte, a könyvtár 9 órakor nyitotta ki a kapuit, de már azt megelőzően sokan várakoztak az épület előtt. Amikor megnyitották a kapukat, egy jó negyedóra várakozás után a titkárság egyik munkatársa közölte az egybegyűltekkel, hogy sajnos már beteltek a helyek és nem tudnak a jelenlévők jelentkezni. Mint Natália mesélte ez nagy felháborodást váltott ki, mert többen voltak olyanok is, akik szabadnapot vettek ki amiatt, hogy regisztrálni tudjanak az eseményre.

Mint kiderült, sokan telefonon jelentkeztek be a programra, így telhettek be ilyen gyorsan a meghirdetett helyek. Ezt több érdeklődő is sérelmezte, mert, mint mondták, előzetesen nem volt szó arról, hogy telefonon is lehet regisztrálni az eseményre.

LESZ MÉG EGY TURNUS?

Végül, a könyvtár munkatársai a hoppon maradt jelentkezőknek elkérték az elérhetőségeiket és azt ígérték számukra, megpróbálnak még egy turnust szervezni a Csillagbörtön látogatására.

Az ügyben megkerestük a Somogyi-könyvtárat is, amint válaszuk megérkezik, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTVE: REAGÁLT A TÖRTÉNTEKRE A SOMOGYI-KÖNYVTÁR

Megkeresésünkre a történtekkel kapcsolatban az alábbi választ küldte szerkesztőségünknek a Somogyi-könyvtár:

A Somogyi-könyvtár elnézést kér minden érdeklődőtől, aki a Kulturális Örökség Napjai alkalmából a Szegedi Fegyház és Börtön, köznapi nevén Csillagbörtön látogatási lehetőségéről – a korlátozott létszám miatt – lemaradt.

A könyvtár honlapján előzetesen közzétett jelentkezési feltételek között, az intézmény felhívta a figyelmet az erősen korlátozott létszámra. Valamint felhívta a figyelmet a jelentkezésekre megadott időpontokra is, amelyek között már a szeptember 15-e, péntek is szerepelt, egyéb más későbbi időpontokkal egyetemben.

Sajnálattal szembesültünk, hogy a könyvtár honlapján megjelent információ a különböző csatornákon módosult, így néhányan abban a hiszemben érkeztek szeptember 18-án, hétfőn reggel regisztrálási szándékkal a könyvtárba, hogy a jelentkezési lehetőség ekkor veszi kezdetét, azonban a férőhelyek egy része már betelt, így nem minden érdeklődő fért bele a biztonsági okokból korlátozott keretbe.

Elnézést kérünk mindenkitől, aki a Csillagbörtön látogatási lehetőségéből a fenti okok miatt kimaradt! A Szegedi Fegyház és Börtön vezetésének pedig ezúton is köszönjük, hogy a megadott keretek között, kulturális céllal lehetővé teszi az intézmény meglátogatását!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb