Kikapcs

Európai Mobilitási Hét: az SZTE is csatlakozik a kezdeményezéshez, kétkerekű kihívást hirdet az intézmény

Az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap alkalmából kétkerekű kihívást hirdet a Szegedi Tudományegyetem közösségi média oldalain 2023. szeptember 16-tól 22-ig, tudatta az intézmény szerkesztőségünkkel.

Mint írták, a mobilitási hét célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A kampány egy összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés kedvező gazdasági hatásaira helyezi a hangsúlyt. Ezért arra biztatják az egyetemistákat, hogy szeptember 16 és 22 között közlekedjenek, bringával, rollerrel, vagy bármilyen más fenntartható alternatív közlekedési eszközzel az egyetemre, majd mutassák ezt meg a közösségi oldalakon mindenkinek.

AZ SZTE TÖBB MINT EGY ÉVTIZEDE EURÓPA ÉS A VILÁG EGYIK LEGZÖLDEBB EGYETEME

A Szegedi Tudományegyetem évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos magatartás megismertetésére mind a hallgatók, mind az egyetemi dolgozók körében. Az évek során az intézmény számos olyan lépést tett, melyeknek köszönhetően az SZTE több mint egy évtizede Európa és a világ egyik legzöldebb egyeteme. A fejlesztések között szerepelt többek között elektromos autók beszerzése vagy a kerékpáros mobilitás ösztönzése, kerékpártárolók telepítése, így is támogatva a környezettudatos közlekedést.

A kihívás pontos részleteiről bővebben ITT olvashatsz.

AZ EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT KERETÉBEN INGYEN SZÁLLÍTHATJUK KERÉKPÁRJAINKAT A VONATOKON ÉS A TRAM-TRAIN-EN

Szeptember 16. és 22. között az Európai Mobilitási Hét keretében a MÁV-START járatain utazók kerékpárjukat díjmentesen szállíthatják. Ezzel arra ösztönzik a közlekedőket, hogy az egyéni közlekedési eszközök helyett vegyék igénybe a fenntarthatóbb, zöld közösségi közlekedést – közölte a társaság.

A VOLÁNBUSZ ÉS AZ SZKT JÁRATAIN IS KEDVEZMÉNYEK VÁRJÁK AZ UTASOKAT

A Volánbusz egyes helyi járatain szintén kedvezmények várják az utasokat: Bonyhádon, Dunaújvárosban, Sopronban és Szentesen szeptember 22-én, míg Ajkán, Baján és Csongrádon szeptember 16. és 22 között mindenki díjmentesen utazhat a helyi járatokon. Szegeden szintén szeptember 16. és 22. között, egy személygépkocsi érvényes forgalmi engedélyének felmutatásával két felnőtt és három gyermek veheti igénybe menetjegy váltása nélkül a helyi buszokat. Nem csak a Volánbusz, hanem az SZKT is csatlakozott az Autómentes világnaphoz, erről az alábbi cikkben számoltunk be:

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb