Szegedi Arcok

Szegedi alkotás került a Jókai utcai csomagautomatára

A Magyar Posta Zrt. „Csinosíts csomagautomatát!” design versenyének legjobb alkotásai közül az egyik mostantól egy Csongrád-Csanád vármegyei MPL csomagautomatán is megtekinthető – közölte a Magyar Posta szerdán szerkesztőségünkkel.

Mint megtudtuk, a Magyar Posta májusban útjára indított „Csinosíts csomagautomatát!” elnevezésű design-tervező versenyére bárki beküldhette saját készítésű grafikáját. A pályázatra ezernél is több alkotás érkezett, amelyek közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobb 20 pályaművet. A végeredményről a Társaság Facebook oldalára beérkező 55.000 közönségszavazat döntött.

SZEGEDI ALKOTÁS KERÜLT AZ MPL CSOMAGAUTOMATÁRA

Az ezüstérmes alkotás a Szegeden élő Takács Norbert által tervezett “A masina titka” lett, amely matricaként életnagyságban is rákerült a szegedi Jókai utca 1. szám alatt található, Nagyáruház melletti MPL csomagautomatára.

A kezdeményezésnek köszönhetően összesen 4 automata kapott egyedi design-t. A Posta ügyfelei Szegeden kívül Kecskeméten és két további budapesti helyszínen még fél évig csodálhatják meg az első három helyezett és a különdíjas alkotást. Emellett a 20 döntős pályaművet egy időszakos kiállítás keretében a budapesti Benczúr Ház Rendezvényközpont Étterem Kávézójában is meg lehet tekinteni.

MŰALKOTÁSOKKÁ VÁLTAK AZ AUTOMATÁK

„A Magyar Posta „Csinosíts csomagautomatát!” versenyének köszönhetően az MPL csomagautomatáink valódi műalkotásokká váltak” – mondta dr. Balczó Barnabás a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója. A Magyar Posta hazánk legnagyobb postai szolgáltatási és csomaglogisztikai vállalataként az ország minden pontján jelen van. A 2022-ben elindított hálózatfejlesztés eredményeként a Társaság ma már közel 500 MPL csomagautomatát működtet országszerte a nagyobb városok frekventált helyein. A Posta további automaták üzembe helyezését tervezi, így a bővítés folytatódik.

A helyezetteket és a díjazott alkotásokat megjelenítő csomagautomaták:

  • 1. helyezett: Szénási Tünde: „Cső(r)posta” – Kecskemét 1. posta előtti 364. számú MPL csomagautomata (cím: 6000 Kecskemét, Kálvin tér 10-12.)
  • 2. helyezett: Takács Norbert: „A masina titka” – Szeged Nagyáruház melletti 190. számú MPL csomagautomata (cím: 6723 Szeged, Jókai utca 1.)
  • 3. helyezett: Molnár Elizabet: „Irka-Firka” – XI. ker. Bp. Fehérvári út-Andor utca SPAR-nál lévő 759. számú MPL csomagautomata (cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 161.)

Különdíjas lett Szlatinszki Imola: „Állatosan játékos” műalkotása, ami a XIII. ker. Bp. Jász utca-Tahi utca Penny-nél lévő 193. számú MPL csomagautomatán tekinthető meg.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb