Mindenmás

Az életéért küzd a Szabadka és Csantavér közötti úton talált oroszlánkölyök

Mint tegnap megírtuk, csütörtökön délelőtt egy kisoroszlánra bukkantak az utazók a Szabadka-Csantavér közötti útszakaszon, Szegedtől egy órányira. Az oroszlánról készült fotókat egy Viber-csoportban osztották meg, a rendőrséget pedig értesítették az eltévedt állat hollétéről. Az állatot a palicsi állatkertbe szállították, de mint ma kiderült, nagyon rossz általános állapotban van, az életéért küzd.

Nagyon rossz általános állapotban van az az oroszlánkölyök, akit csütörtökön a Csantavér felé vezető úton találtak meg járókelők. „Sajnos nem táplálták megfelelően. Nem ismeri fel a húst táplálékként, ezért erőszakkal kellett őt megetetni”- mondta a Nova.rs-nek a Szabad Magyar Szó szerint Andrijana Tot, a Palicsi Állatkert alkalmazottja.

TEHÉNTEJEN KÍVÜL MÁST NEM KAPOTT, NEM BIZTOS, HOGY ÉLETBEN MARAD

Az állatorvosok szerint valószínűleg a tehéntejen kívül semmit sem kapott, ami egyáltalán nem megfelelő a vadmacskák számára. A kisoroszlán hátsó lábai nem megfelelően fejlődtek, ami azt jelentheti, hogy kis helyen tartották, ahol nem tudott megfelelően mozogni. Külső és belső élősködőkkel is fertőzött, beköpték a legyek. Tulajdonképpen a kihűlés állapotában találtak rá. Valószínűleg 4-5 hónapos lehet, de nem állapítható meg pontosan, mert nagyon alultáplált. A kisoroszlánnak emellett az emésztőrendszere is gyulladásban van. Infúziót és megfelelő terápiát kap. Egyelőre nem lehet biztonsággal állítani, hogy a kisoroszlán életben marad.

A rendőrség egyébként nyomoz az ügyben, egyelőre nem lehet tudni, hogy az oroszlánkölyök hogyan került az utcára.

A lap azt is hozzátette, hogy Szerbiában tilos a vadon élő állatok tartása. Egyelőre nem tudni, hogy a kölyök Palicson marad-e vagy más rezervátumba viszik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb