Mindenmás

Napi szürreál: kisoroszlánt találtak a déli szomszédainknál, a Szabadka-Csantavér közötti úton (frissítve)

Míg Szegeden lovakkal mekizni, és szamarakkal kocsmázni a menő, addig a déli szomszédainknál az is megesik, hogy oroszlánok bukkannak fel az úton. Nem vicc: ma délelőtt egy kisoroszlánra bukkantak az utazók a Szabadka-Csantavér közötti útszakaszon, Szegedtől egy órányira. Az oroszlánról készült fotókat egy Viber-csoportban osztották meg, a rendőrséget pedig értesítették az eltévedt állat hollétéről – szúrta ki a Szabad Magyar Szó.

A portál szerint az állatért ma délelőtt 11 óra körül már meg is érkeztek a helyi szervek, a rendőrség és az állatkert illetékesei, akik biztonságba helyezték, majd elszállították a kisoroszlánt. Az oroszlán valószínűleg a Palicsi Állatkertbe kerül majd, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy kerülhetett az állat a szabadba, és hogy honnan szökhetett ki.

FRISSÍTVE: ROSSZ ÁLLAPOTBAN VAN AZ OROSZLÁNKÖLYÖK

A Szabad Magyar Szó egy későbbi cikkében arról írt, hogy a talált oroszlánkölyköt bevitték a Palicsi Állatkertbe. Az állatkert igazgatója, Sonja Mandić a Danasnak elmondta, hogy a Belügyminisztérium Környezeti Bűnözés Elleni és Környezetvédelmi Különleges Osztálya délelőtt 10:30 körül tájékoztatta őket, hogy egy oroszlánkölyköt találtak, akiről gondoskodni kell. Az ápolók és az állatorvos a hívást követően azonnal a megadott helyszínre mentek, és bevitték az oroszlánt az állatkert járművével a rendelőbe.

“Ami az oroszlán jelenlegi állapotát illeti, csak azt mondhatjuk, hogy nagyon rossz állapotban van. Kis türelmet kérünk, mert még nem érkeztek meg a laboreredmények sem, vért vettük, ezért várjuk az eredményeket, addig pedig az állatorvos ad neki infúziót és reméljük túléli” – mondja Mandić. Az oroszlánkölyök életkoráról azt mondja, nehéz megbecsülni, mivel az oroszlánkölyök nagyon gyenge, így öt-hat hónapos körüli lehet.

MÉG NEM TUDNI, PALICSON MARAD-E

Mint mondta, jelenleg elsősegélyben részesítik az állatot, és elvégzik a szükséges vizsgálatokat, ellenőrzik őket. Még nem tudni, hogy itt marad az állat, vagy a minisztérium továbbadja őt. Egyelőre azt sem tudni, hogyan került az oroszlánkölyök az útra, de az biztos, hogy ez az oroszlán nem tartozik a palicsi állatkert oroszlánjai közé.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb