Mindenmás

Hullámzó frontrendszer hozhat esőt és zivatarokat Szegedre, másodfokú riasztást kaptunk Csongrád-Csanád vármegyére

A hétvége időjárását egy hullámzó frontrendszer alakítja majd, így izgalmakban bőven lesz részünk. Az Időkép szerint a front nagy hőmérsékleti kontrasztot idéz majd elő, a Dunántúlon ősziesre fordul az idő, ezzel szemben keleten, így Szeged környékén szombaton még kitart a meleg, nyárias idő, itt csak vasárnapra mérséklődik a hőmérséklet. Zivatarok, sőt zivatarrendszerek, szupercellák is jöhetnek, így az OMSZ már pénteken kiadta a másofokú figyelmeztető előrejelzést Csongrád-Csanád vármegyére.

A Szeged365 időjárás-jelentést a Szabó Klímatechnika támogatja.

Az ország nagy részére kiadós csapadék is érkezik a következő két napban. A nyugati tájakra leginkább eső, záporok formájában, de egy-egy zivatar éjszaka, illetve hajnalban itt sem zárható ki. Szombat délelőtt aztán a Dunántúlon és a középső tájakon alakulhatnak ki az eső mellett beágyazott záporok, zivatarok. Délutántól nagyjából a Nagykanizsa-Veszprém-Tatabánya vonaltól keletre már heves záporok, zivatarok is érkezhetnek. Zivatarrendszerek, szupercellák kialakulására is jó esély van.

SZEGEDRE KÉSŐ DÉLUTÁN ÉRKEZNEK MEG A ZÁPOROK, ZIVATAROK

Az előrejelzések szerint a nyugati országrészbe szombat hajnalban érkezik a front, majd reggel, délelőtt már a középső tájakon is szükség lehet az esernyőkre. Keleten, délkeleten, Szeged környékén még hosszabb napos időszakok lehetnek, a Viharsarokban akár 33-34 fok is lehet, ide majd a késő délutáni, esti órákban érkeznek a záporok, zivatarok. Mutatjuk a térképen, hogy mikor és milyen formában érkezik a front:

NARANCS RIASZTÁST KAPTUNK MÁR PÉNTEKEN

A zivatarok kialakulásának veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat már pénteken kiadta a narancssárga riasztás Csongrád-Csanád Vármegyére. Mint kiemelték, a zivatarokhoz felhőszakadás (ált. 25-50, néhol > 50 mm), viharos széllökés (60-85 km/h), és jégeső (1-3 cm) társulhat. Heves zivatar is valószínű, amelyet károkozó szélroham (> 90 km/h) és nagyméretű jég ( > 3-4 cm) kísérhet. Szombat napközben, este gyors mozgású zivatarrendszerek is létrejöhetnek, amelyek nagyobb területen okozhatnak károkozó szélrohamokat. Figyelmeztetnek, hogy az időjárási helyzet függvényében szombaton (főként napközben, este) a piros fokozatú riasztás is kiadásra kerülhet!

Ez a hullámzó hidegfront még vasárnap is többfelé okozhat esőt, záport, zivatart, majd hétfőre elhagyja térségünket, visszatér az átlagoshoz képest több fokkal melegebb, késő nyári jellegű időjárás.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb