Közélet

Megérte 15 év után kiengedni? Ismét ölni akart a magyarcsanádi tinilányt felgyújtó Muki, megint letartóztatták

Kevés szörnyűbb eset van a magyar kriminalisztika történetében, mint a 2006 nyarán barátnőjét Makó környékén megerőszakoló, majd felgyújtó K. Andrásé, alias Mukié, aki azt követően, hogy 15 év után szabadlábra helyezték, újra börtönben van: ezúttal a saját nagynénjét akarta megölni.

A magyar kriminalisztika történetébe Muki néven bevonult K. András még fiatalkorú volt, amikor 2006. július 20-án kirabolta és különös kegyetlenséggel megölte a magyarcsanádi Pénzes Henriettát.

A fiatal lány tragédiája 2006 nyarán megrázta az egész országot. Egy nyári napon a barátjával randevúzott és az estét is együtt töltötték. Hajnalban a fiú., K. András felajánlotta neki, hogy biciklivel elviszi haza, de egy elhagyott, Makó melletti környékre vitte és megerőszakolta. Ezután megkötözte és magára hagyta, végül visszament hozzá, lelocsolta benzinnel és felgyújtotta. Az összeégett lánynak annyi ereje volt csupán, hogy elkússzon segítséget kérni, de heteken belül meghalt.

KÉT ÉVE SZABADULT, A NŐVÉRE FOGADTA BE, BÁR, INKÁBB NE TETTE VOLNA

Hiába volt különös kegyetlenséggel, előre kitervelten, aljas indokból elkövetett a gyilkosság, hiába találták bűnösnek erőszakos közösülésben és kifosztásban is, mivel csak 16 éves volt, nem ítélhették többre, mint 15 év, ez volt a kiszabható törvényi maximum.

Muki két éve szabadult, az első útja a nővéréhez, Makóra vezetett. Ahelyett, hogy hálás lett volna neki, amiért befogadta őt, szolgaként bánt vele. Azt akarta, hogy a nő mindenben kiszolgálja, szinte a rabszolgájává akarta tenni.

MEGÉRTE (?) KIENGEDNI A BÖRTÖNBŐL: HALÁLOSAN MEGFENYEGETTE, FOJTOGATTA A SAJÁT NŐVÉRÉT

A férfi többször is halálosan megfenyegette a nőt, volt, hogy kést fogott rá. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor tavaly március 28-án elborult  férfi agya, két kézzel szorította a nővére torkát és megöléssel fenyegette. Most Muki ellen különös visszaesőként elkövetett emberölési kísérlet miatt emelt vádat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség. A férfi letartóztatásban várja sorsa alakulását, ügyét a Szegedi Törvényszék tárgyalja majd.

MEGSZÓLALT A MEGÖLT LÁNY NAGYMAMÁJA

A 81 éves Erzsike néni épp a temetőből jött haza, amikor utolérte az AC News. Unokája, Pénzes Henrietta sírját látogatta éppen. Mint mondta, felkavarták az emlékek, amikor megtudta, hogy Muki kiszabadult a börtönből. Ahogy az is indulatokat ébresztett benne, hogy visszakerült a börtönbe.

„Nem való az életre az a gyilkos. Vele is azt kéne csinálni, amit ő tett a kisunokámmal. Belőle már sosem lesz normális ember, nem is kellett volna kiengedni

– mondta sírva, könnyeit nyelve Erzsike néni.

Elárulta: amikor az unokája sírjára helyezi a virágot, mindig hallja az első szavait. Eszébe jut, ahogy egyévesen  megtette az első lépéseit. És az is, amikor Heni 2006. július 19-én este elindult Makóra a végzetes randevúra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb