Közélet

Afgán és szír bandák lövöldöznek a déli határnál, több sérült is lehet, gránát is robbant

Pontosan két héttel azt követően, hogy lövöldözés tört ki a szabadkai LIDL parkolójában, újra kitört a migráns-deatmatch: a Suboticke.rs és a Szabad Magyar Szó tudósításai alapján Palics, Hajdújárás, illetve a Tőzeg-tó környékén afgán és szír bandák csaptak össze. A környékben élők úgy tudják, a lövöldözésben többen megsebesültek, az egymásra lövöldöző migránsok a rendőrökre is rálőttek.

AFGÁN ÉS SZÍR BANDÁK CSAPTAK ÖSSZE, TÖBB SÉRÜLT IS VAN

A péntek este történtekről a rendőrség nem adott ki hivatalos tájékoztatást, a Suboticke.rs beszámolója szerint azonban

  • a fegyveres összetűzések kiterjedtek Palics, Hajdújárás, illetve a Tőzeg-tó környékére,
  • a feltételezések szerint afgán és szír bandák csaptak össze,
  • a lövöldözésben többen megsebesültek.

A szabadkai portál azt írta, hogy a két banda a szerb rendőrökre is tüzet nyitott.

Az incidensről – amely kereken két héttel a halálos áldozatot követelő LIDL-lövöldözést követően tört ki – az alábbi videó jelent meg a Suboticke.rs – en:

SZERDA ÓTA TOTÁLIS HÁBORÚT KEZDTEK AZ AFGÁN EMBERCSEMPÉSZEK

Az események után a PestiSrácokon is megjelent egy hosszabb cikk a témában, akik azt írták, hogy szerda óta totális háborút folytatnak afgán embercsempész terrorista csoportok,

  • egyfelől likvidálásra kijelölt szír bandák ellen,
  • valamint megtámadták a szerb–magyar határt védő magyar rendőröket és határvadászokat is.

“Szerbiai hatósági forrásaink szerint jelen pillanatban is zajlik a tűzharc a déli határ menti erdősávban a szerb oldalon, Makkhetestől egészen Palicsig. A terület átvizsgálása folyamatban van, sorra érkeznek a mentők és a bevetési egységek a helyszínre, miközben még mindig hallani a lövéseket”

– írták péntek este,

majd hozzátették, hogy több sérült is van az erdőben, akiket a területet átvizsgáló egységek találtak, és vannak, akiket társaik kihoztak az útra, ahová három mentő érkezett.

LAKOTT TERÜLETEN IS LŐTTEK, GRÁNÁT IS ROBBANT

Helyi beszámolók szerint péntek este a 400/59-es, tálib gyökerű, azaz afgán terrorista csoport és annak 314-es segélycsoportja támadta a 313-es csoportot, továbbá kijelölt szír csoportok likvidálása is zajlik. Az afgánok területein már csak néhány szír vezető csoportjai haladhatnak át.

21 óra után Hajdújáráson, az úgynevezett Majkin szállásnál is lőni kezdtek, rövidebb-hosszabb sorozatokban. Ez már nem erdő, hanem lakott terület. A korábbiakhoz képest is fokozott tűzharc előzménye, hogy szerda délelőtt a magyar büntetés-végrehajtási intézetekből a déli határhoz szállított rabok a korábban több helyen átvágott kerítés hibáit kijavították. A határt védő kerítés jelenleg teljesen ép, azon sem szerdán, sem csütörtökön nem tudták átvezetni a migránscsoportokat az embercsempészek.

Horgos, 2015. szeptember 16. Tüntetõ migráns a Horgos-Röszke határátkelõhely szerbiai oldalán 2015. szeptember 16-án. A magyar rendõrök könnygázt és vízágyút is bevetettek a határ magyar oldaláról az õket dobáló illegális bevándorlókkal szemben. MTI Fotó: Sóki Tamás

Szerdán válaszképpen kézigránát robbant gyakorlatilag a kerítés mellett, Radanovác és a Makkhetes között.

A gránát a PS cikke szerint figyelmeztetés volt. Az embercsempészek a szerdai és csütörtöki migráns csoportokat az erdőben terelték össze. Több száz illegális bevándorlóról van szó, akik a területet uraló terrorista csoportokkal együtt óriási létszámban vannak jelen a környékbeli erdőkben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb