Mindenmás

Több mint ezer darab illegális tablettát rendelt Indiából egy vásárhelyi nő, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a nővel szemben, aki tavaly ősszel nagy mennyiségben rendelt ismeretlen eredetű, engedéllyel nem rendelkező gyógyszereket, így súlyos betegséget kockáztatott – közölte hétfőn az ügyészség.

Mint kiemelték, a vádirat szerint a nő 2022. októberében, novemberében és decemberében is rendelt postai kézbesítéssel az interneten, indiai feladási hellyel különböző gyógyszereket. A NAV munkatársai a kézbesítéseket megelőzően a küldeményeket ellenőrizték, a vizsgálat pedig megállapította, hogy a több, mint ezer tabletta illegális gyógyszer, vagyis belföldön forgalomba hozatali vagy behozatali engedéllyel nem rendelkezik, és mennyiségük is indokolatlan.

SÚLYOS EGÉSZSÉGÜGYI KOCKÁZATOT JELENTENEK A GYÓGYSZEREK

Azt is kiemelték, hogy a gyógyszerek sem hazai, sem az uniós gyógyszerügyi hatóóság nem engedélyezte, összetételük, gyártási körülményeik nem ismert, megfelelő minőségük nem garantálható, ezért súlyos egészségügyi kockázatot jelentenek. A tabletták hatóanyaga a hirdetés szerint fluexetin volt. A járási ügyészség a nőt gyógyszerhamisítás bűntettének kísérletével vádolja, bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb