Közélet

Csütörtökön fontos bejelentésekre készül a kormány, mutatjuk, miről lehet majd szó

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő csütörtök délben sajtótájékoztatót tart – jelentette be a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Varga Mihály pénzügyminiszter kommunikációja alapján a novemberi pótlólagos nyugdíjemelésről is szó eshet – szúrta ki a Portfolio.

Mint kiemelték, szerdán Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével kormányülést tartott a kabinet. Egyelőre nem ismert, hogy milyen témák merültek fel, de a döntésekről holnap, azaz csütörtök délben tájékoztatót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

ÜZEMANYAGPIAC ÉS SVÉD NATO-CSATLAKOZÁS

A kormányfő a Facebookon nem osztott meg részleteket az ülésről, csak annyit írt, hogy azon dolgoznak, hogy “megőrizzék Magyarország függetlenségét.” Varga Mihály ennél több részletet közölt: arról írt, hogy a novemberi pótlólagos nyugdíjemelésről, valamint más gazdasági kérdésekről is szó esett. Az elmúlt napok kormányzati kommunikációja alapján azonban biztosan több téma is felmerül majd:

  • Az Európai Bizottság kérdéseket küldött a kohéziós források nem befagyasztott részének feloldásához szükséges igazságügyi reformmal kapcsolatban, így várhatóan ismerteti az EU-támogatások folyósításával kapcsolatos legfrissebb kormányzati várakozásokat.
  • Az augusztus államháztartási adatok alapján az éves hiánycél 97 százalékát már teljesítette a kormány, valamint az elmúlt időszakban Nagy Márton gazdaságfejlesztési és Varga Mihály pénzügyi tárcavezetők is arról nyilatkoztak, hogy szükséges lesz a hiánycél emelése. Kérdés, hogy a 3,9 százalékos GDP-arányos értéket hogyan módosítják, valamint milyen kiigazító lépésekre lehet szükség.
  • Fontos kérdés az is, hogy a múlt héten jelentős nézetkülönbség alakult ki a bankadó lehetséges emeléséről és a támogatott hitelek esetleges kivezetéséről a gazdasági kabineten belül. Várható, hogy a kormány itt még több dolgot tisztáz.
  • Októberben kerülhet a parlament elé a PM őszi adócsomagja, talán már erről is megoszt néhány részletet Gulyás Gergely.
  • A svéd NATO-csatlakozás országgyűlés általi ratifikálásával kapcsolatos újságírói kérdések is garantáltak.
  • Nagy Márton miniszter egy előadásában felvetette, hogy az üzemanyagpiacon az árak emelkedése miatt egy újbóli kormányzati beavatkozás válhat szükségessé.
  • Továbbá a kabinet hetek óta ígérgeti, hogy a CSOK+ részletszabályairól is tájékoztatják a közvéleményt.

Ahogy midig, úgy most élő szöveges tudósítással jövünk majd a Kormányinfóról.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb