Mindenmás

Ismét lőttek a migránsok a szerb-magyar határ közelében, Hajdújáráson és Makkhetesen is

A lakosság beszámolói szerint vasárnap este Hajdújáráson, az úgynevezett Varázsló tornyánál, valamint a Makkhetesnél lévő erdőkben is hallatszott lövöldözés. Hajdújáráson állítólag kézigránát robbant, az erdőkben pedig lövöldöztek – számolnak be a helyiek a Szabad Magyar Szó szerint.

Ismét nem volt nyugodt a déli határ környékén élők estéje, ugyanis a lakosság beszámolója szerint újból lövöldöztek a migránsok. Hajdújárásról és a Makkhetesnél lévő erdőkben is fegyverropogásról számoltak be.

Mindeközben vasárnap Szabadka belvárosában is incidensre került sor, ugyanis a lap azt írja, hogy migránsok verekedtek össze az egyik vendéglátóipari létesítmény előtt. A szemtanúk gyorsan reagáltak, kihívták a rendőrséget, akik gyorsan a helyszínre érkeztek, szétválasztották a migránsokat és elszállították őket. Személyi sérülés nem történt. Közben a magyar Országos Rendőr-főkapitányság jelentése szerint péntektől vasárnapig 2051 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök.

32 EMBERCSEMPÉSZ KERÜLT RENDŐRKÉZRE

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 752, szombaton 654, vasárnap 616 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a rendőrök. Az ország belsejében 29 határsértőt is elfogtak, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Az elmúlt héten az ország területén 4763 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – szeptember 18-tól 24-ig – a feltartóztatottak száma 5132 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében elfogtak 73 határsértőt is, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 32 gyanúsított ellen indult büntetőeljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb