Mindenmás

Ez a hét kedvez az autósoknak: péntektől újabb csökkenés várható az üzemanyagárakban

Nagyon úgy tűnik, ez a hét a benzines autósoké. Miután szerdán bruttó 8 forinttal csökkent a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára, a Holtankoljak.hu arról számolt be, pénteken még tovább csökken az ár, várhatóan 9 forinttal fizetünk majd kevesebbet a szegedi kutakon.

Péntektől jelentősen tovább csökken a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára. Ez várhatóan a kutak áraiban is megjelenik majd, ami várhatóan 9 forintos csökkentést jelent majd. A gázolaj ára a héten már nem változik. Így péntektől a kutakon az alábbi átlagárakra számítunk: 

  • 95-ös benzin: 630 Ft/liter
  • Gázolaj: 680 Ft/liter 

EMELÉS JÖN JANUÁRTÓL

Mint korábban megírtuk, a mostani, 390 forintos euróárfolyam alapján a kormány által tervezett literenkénti 41 helyett 25 forintos emelés is elég lenne januártól – írta a témával kapcsolatban a Népszava. A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök emiatt alaptalanul állította be az emelés mértékét uniós kötelezettségként, az EU ugyanis nettó 13 – bruttó 17 – forinttal kisebb adónövelést is elfogadna.

Gulyás Gergely miniszter ugyanakkor nemrég azt közölte, hogy a kormány felülvizsgálhatja a jövedékiadó-emelés szintjét, azaz elképzelhető, hogy a januári emelés elmarad majd a korábban tervezett, bruttó 41 forintostól. Az uniós kötelezettség egyébként azért jött létre, mert Magyarország nem kívánja bevezetni az eurót, a forintban meghatározott jövedékiadó-szint viszont a hazai deviza gyengülése miatt már három éve az engedélyezett jövedékiadó-mérték euróban meghatározott szintje alá került – tették hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb