Mindenmás

Party Hard: vajdasági biciklis állította fel a részegség világrekordját, annyi szesz volt benne, ami 10-ből 9 embert megölt volna

A rendőrség és az orvosok is csodálkoztak, hogy még életben volt az a bácskertesi férfi, akinél 5,67 ezrelék (!!) alkoholszintet mutatott a szonda. Mint a Vezess.hu írta, ez a szint a legtöbb embernél már halálos dózis, megbénítja a lélegzési központot, egyben leállítja a vérkeringést, viszont a vajdasági rekorder köszönte, jól volt, sőt, vígan biciklizett, a rendőröknek kellett leszednie a bringáról.

Erősen ittas kerékpárossal szemben intézkedtek a rendőrök a 80%ában magyarok lakta, vajdasági Bácskertesen. Miután a férfinak sikerült leszállni a kerékpárról, a hatóság emberei megszondázták és a műszer

5,67 ezrelék alkoholszintet mutatott.

Ezzel a “hősünknek” sikerült megdöntenie az eddigi világrekordot, amelyet egy argentin autós állított fel 2022-ben, nála 5,5 volt a véralkoholszint. Több orvosi szaklap és szakértők is azt állítják, hogy ennyi alkohol, amely a részegség ezen szintjéhez vezet, az jó eséllyel 10-12 embert is kispadra küldene. Az 5 százalékos véralkoholszint a legtöbb embernél már halálos dózis, írja az alkoholizam.com. Megbénítja a lélegzési központot, ezzel egyidejűleg a vérkeringés is leáll.

A dobogó harmadik helyén egy spanyol férfi áll, aki 2016-ban fújt 4,75-ös értéket.

A fenti eset kapcsán emberünket a helyi egészségházba szállították, az orvsok nemcsak azon csodálkoztak, hogyan maradhatott életben, de az egészségügyi értékei is a normálisnak számító határokon belül mozogtak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb