Mindenmás

Lángol a nádas a baktói Bika-tó közelében, az erős szél miatt nagyon gyorsan terjed (frissítve)

Vasárnap délután több fotót és infót is kaptunk olvasóinktól arról, hogy valami kigyulladt Baktó közelében és hatalmas, fekete füsttel ég. Mint kiderült, a lángok a Tölgyfa utcánál csaptak fel: a Bika-tó melletti nádas ég, ami az erős szél miatt nagyon gyorsan terjed, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak a helyszínen.

Vasárnap délután fél 3 körül több olvasónk is beszámolt arról, hogy valami hatalmas fekete füsttel ég Baktónál. Zsuzsa olvasónk arról tájékoztatott, hogy három tűzoltóautó is a helyszínre sietett az Agyagos utcánál, de Petőfitelepről is látni a füstöt. Mint kiderült, a lángok a Tölgyfa utca közelében, a baktói Bika-tónál csaptak fel, az erős szél miatt pedig nagyon gyorsan terjed, a tűzoltók jelenleg is dolgoznak. A Szeged365.hu olvasói ismét villámgyorsan tájékoztattak a tűzesetről, egy csomó fotót is küldtek, mutatjuk:

Amint több információt tudunk, frissítjük cikkünket!

FRISSÍTÉS (15:36): MEGÉRKEZETT A HIVATALOS KÖZLEMÉNY IS A KATASZTRÓFAVÉDELEMTŐL, KÉT HEKTÁRON ÉG A NÁDAS

Mintegy két hektáron ég a nádas Szegeden, a Tölgyfa utcában, a Bika tónál. A szegedi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Egy Szegedről érkezett vízszállító is segíti a munkát – közölte a Katasztrófavédelem vasárnap délután.

FRISSÍTÉS (16:36): MÉG MINDIG DOLGOZNAK A TŰZOLTÓK, EDDIG NYOLC HEKTÁR ÉGETT LE

Az erős szél miatt a tűzoltók még mindig erőn felül dolgoznak Baktóban, a Bika-tónál. Információink szerint eddig nyolc hektárnyi nádas égett le a tűzeset következtében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb