Mindenmás

Rengeteg munkát ad a tűzoltóknak az erős szél országszerte, Csongrád-Csanád vármegyéből is több bejelentés érkezett fakidőlések miatt

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, vasárnap egy hidegfront érte el az országot, amely viharos szelet is hozott magával. Emiatt bőven akad dolga a tűzoltóknak, rengeteg bejelentést kaptak vasárnap, Csongrád-Csanád vármegyéből Hódmezővásárhelyről és Makóról érkezett eddig a legtöbb riasztás, legtöbb esetben fakidőlések miatt.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint reggel óta rengeteg riasztást kaptak az erős szél okozta károk miatt. Csongrád-Csanád vármegyében eddig Makóról és Hódmezővásárhelyről kapták a legtöbb bejelentést, minden esetben fakidőlések miatt volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

A LEGTÖBB BEJELENTÉS A FŐVÁROSBÓL ÉRKEZETT

A legtöbb riasztás egyébként a fővárosból és a keleti országrészből érkezik a tűzoltókhoz. Budapest X. kerületében, Laposdűlőn egy álló vonatra, Cinkotán, a Májusfa utcában pedig egy parkoló autóra zuhant egy hatalmas faág. A XV. kerületben, a Kőrakás parkban több fa is kidőlt, az egységek valamennyit eltávolították. A XVII. kerületben, a Peregi úton villanyoszlopra esett egy többméteres fa. A Martin közben kettéhasadt egy fatörzs, lakóépületek tetejét veszélyeztette. Az egységek valamennyi esetben motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Pest vármegyében, Ráckeve és Szigetszentmárton között, az 51107-es úton a fél úttestet elfoglalta egy kihasadt fa. A rajok feldarabolták és eltávolították, felszámolva az akadályt. Piliscsabán, a Garancsi úton villanyvezetékre hulló ágak miatt kértek segítséget. Tura és Hatvan között nagyobb méretű fák dőltek a 3104-es útra, melyeket a tűzoltók eltávolítottak. A keleti országrészből is számos riasztás érkezett: a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kenderesen egy tizenöt méter magas fát félig kidöntött a szél, a forgalmat és a vezetékeket is veszélyeztetve – közölte a Katasztrófavédelem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb