Mindenmás

Napi pakk: lehűléssel és viharos széllel érkezik Szegedre a hidegfront, Kutyás napot tartanak ma az SZTE Füvészkertben

Elérkezett a hét utolsó napja, pechünkre pont most vonul át egy hidegfront az ország, ezzel együtt pedig Szeged felett is. Mindez lehűlést és viharos szelet is hoz, így ha mára kinti programot terveztél, akkor érdemes lesz rendesen felöltözni ehhez. Ma egy állati jó nap lesz a Füvészkertben, ugyanis Kutyás Napot tartanak, erről is mutatunk mindent, amit tudni érdemes. Ez itt a hét utolsó Szeged365 Napi pakkja, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Koppány nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 153 évvel ezelőtt, ezen a napon született Louis Victor Jules Vierne zeneszerző, orgonaművész, a párizsi Notre-Dame orgonistája
  • 121 éve ezen a napon átadták a Steindl Imre által tervezett Országházat
  • 84 évvel ezelőtt, ezen a napon született Bergendy István, Liszt Ferenc-díjas zenész, zeneszerző, aki a Süsü zenéjét írta
  • 51 éve ezen a napon meghalt Gózon Gyula Kossuth-díjas színész
  • 31 éve ezen a napon meghalt Rátonyi Róbert színész, énekes, komikus, színházi rendező, író, publicista
  • 53 éve ezen a napon született Matt Damon Oscar-díjas színész (Good Will Hunting, Ryan közlegény megmentése)

EGY HIDEGFRONT HOZ MA LEHŰLÉST ÉS VIHAROS SZELET SZEGEDRE

Vasárnap markáns hidegfront vonul át az országon, átmeneti erős lehűlést okozva. A front átvonulását erős, több helyen viharos szél kísérheti, egyes helyeken porvihar is kialakulhat. Rövidebb időszakokra viszont még a nap is kisüthet.

Vasárnap hidegfront érkezik, melynek hatására Szegeden is a nyugatira, majd az északnyugatira, északira forduló szelet erős, viharos széllökések kísérhetik. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, futó zápor. A csúcsértékek 16 és 27 fok között alakulhatnak, az északi-északkeleti határ mentén lehet a leghűvösebb, de a front hatására a legtöbb helyen jelentősen visszaesik a hőmérséklet.

KUTYÁS NAPOT TARTANAK MA A FÜVÉSZKERTBEN

Ha sétálnál egy nagyot a szegedi Füvészkertben, de nem szeretnéd otthon hagyni négylábú barátodat, akkor tudunk egy jó programot számodra: a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje egy rendhagyó Kutyás Nappal készül ma az érdeklődőknek.

A nagy sikerre való tekintettel ismét Kutyás Nap lesz az SZTE Füvészkertben. Annak érdekében, hogy igazán felhőtlen legyen a közös séta a Füvészkert munkatársai néhány apróságra hívják fel az érdeklődő állatbarátok figyelmét:

  • Ne vedd le kutyusodat a pórázról. Ez a biztonság és a kényelem érdekében fontos mindenkinek.
  • A tavakban és vizekben fürdés sajnos nem megengedett.
  • Az üvegházakba sajnos nem viheted be kutyádat, de a többi részen sok felfedezni való vár mindenkire.
  • És persze, össze kell szedned a kutyusod után a kutyapiszkot! A belépő mellé jár egy-egy zacskó, így könnyű lesz az ügy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb