Sport

Álomrajtot vettek a szegedi röplabdás lányok: magabiztosan nyerték a klub történetének első NBI-es meccsét

Még májusban számoltunk be arról, hogy történelmi tettet hajtottak végre a szegedi röplabdás lányok: a Vidux-Szegedi RSE női csapata az egyesület történelmében először kivívta az NBI-ben való szereplés jogát. A lányok azóta lejátszották első meccsüket is a bajnokságban, ahol magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak fővárosi ellenfelük ellen szombaton, ráadásul idegenben – közölte a klub.

Történelmi győzelemmel indult a szezon a Vidux-Szegedi RSE női csapatának, ugyanis szombaton megnyerték a klub történetének első NBI-es mérkőzését, amelyen az UTE U21 csapatát sikerült felülmúlniuk, végül magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak. Milodanovics Andrea – a csapat vezetőedzője – maximálisan elégedett volt játékosaival, akikről elmondta, igazán felnőtt, érett és magabiztos játékot mutattak be, végig kézben tartva a mérkőzést. Ebbe még az is belefért, hogy a harmadik szettben egy picit kiengedjenek, de a végjátékban újra mindenki odatette magát, így nem is volt kérdés, hogy sima szegedi győzelemmel zárul a találkozó. Az UTE U21 nem volt ismeretlen a szegediek számára, hiszen a felkészülési szakaszban kétszer is találkoztak egymással. Az ott elkezdődött győzelmi sorozat nem állt meg, és harmadik meccsüket is megnyerték, amely ezúttal már élesben ment.

A CSAPAT VEZETŐEDZŐJE IS ELÉGEDETTEN NYILATKOZOTT

Milodanovics Andrea: ,,Ez egy hatalmas pillanat a számunkra, ugyanis történetünk során első női NB I-es mérkőzésünkön győzelemmel kezdtünk, és ezzel bebizonyítottuk, hogy komoly csapat vagyunk, akinek igenis itt a helye ebben a mezőnyben! Nagyon büszke vagyok a lányokra, mert ez igazi csapatgyőzelem volt. Nagyon magabiztosan játszottunk, egész idő alatt mi irányítottuk a meccset, mindenki nagyon koncentrált és fegyelmezett volt, érződött, hogy mindenki tudja a dolgát, hogy miért jöttünk ide. A 3. szettben egy picit kiengedtünk, ezen mehetett el ott a játék, de ez is belefért most. Ezt leszámítva nagyon határozott labdajátékaink voltak, a befejezőembereink nagyon pontosak voltak, így ilyen kezdés után csak azt kívánom, az egész évünk legyen ilyen szép végig!” – értékelt az első mérkőzést követően a csapat vezetőedzője.

UTE U21 – Szegedi RSE 1:3 (14-25, 20-25, 25-23, 18-25)
Női NB I, alapszakasz, 1. forduló, Budapest, UTE Röplabda csarnok. Vezette: Szarka J., Farkas L. Néző: 62.
UTE U21: Csereklye, Correa, Borsos, Riesz, Butor, Szatmári. Csere: Rácz, Rádosi, Győr, Báder, Kállai. Vezetőedző: Selmeczi Zsuzsanna.
Szegedi RSE: Fürdök, Lefforge, Kádár, Hűse, Bálint, Kovács-Fiskus. Csere: Erdei-Strohner, Nagy-Hegyesi (libero). Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb