Közélet

Egy magyar DJ is fellépett a mészárlásba torkolló izraeli fesztiválon

Magyar fellépője is volt annak az izraeli zenei fesztiválnak, ahová a hétvégén betörtek a Hamász terroristái, és felfoghatatlan vérfürdőt rendezve közel 300 fiatalt mészároltak le. Egy magyar DJ, Tóth „Wegha” András – az Ozora Fesztivál egyik főszervezője – is ott volt a fellépők között, mint írta, szerencsésen túlélte az embertelen öldöklést.

A lemezlovas neve egy magyar zászló kíséretében szerepelt a rendezvény plakátján is – jegyezte meg a Telex.

A DJ október 7-én hajnali 3:30-4:45 között lépett fel a Negev-sivatagban tartott fesztivál egyik színpadán. Az öldöklés nem sokkal később, reggel 8 óra körül kezdődött el.

Az OZORA Fesztivál szervezőjeként is dolgozó férfit a hétvégén kereste a lap, de válaszában úgy fogalmazott: nem szeretne semmit mondani, ami történt, az tragédia. Rövid Facebookon-posztjában később annyit írt:

„Megvagyok. Részvétem a családoknak, borzalom.”

Az Izrael déli részén megtartott Super Nova fesztivál szombaton reggel örömünnep helyett rémálommá, a Hamász által elkövetett tömegmészárlás helyszínévé vált. A háromezer főt vonzó trance – és rave-bulin egyszer csak a Hamász harcosai jelentek meg, ekkora sok fesztiválozó megpróbált elmenekülni, de mindenhol fegyveresekkel teli dzsipek voltak, amikből lőni kezdtek a távozni próbálók autóira is. Ahol az emberek kimentek a kijáratokon, ott terroristák vártak rájuk, akik elkezdték módszeresen levadászni őket. A vérontásnak a helyszínre érkező izraeli hadsereg vetett véget, ők kezdték meg a terület átvizsgálását. A vasárnap érkező információk szerint 260 holttestet találtak a fesztivál helyszínén, de lehet, hogy ez a szám emelkedni fog a terület teljes átvizsgálása után.

A SZEGEDI PROKO TRAVEL 26 FŐS CSOPORTJA IS TEL-AVIVBAN TARTÓZKODOTT A TÁMADÁS IDEJÉN

Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre. A támadás idején éppen Tel-Avivban tartózkodott a szegedi Proko Travel Utazási Iroda 26 fős csoportja is, akiknek a hazahozatalát azonnal elkezdte megszervezni a cég, arról, hogyan sikerült a háborús övezetből kimenekíteni a magyar turistákat, Prónay Bencével, a Proko Travel Utazási Iroda ügyvezetőjével beszélgettünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb