KözéletSmart Szeged

Bemutatták a szegedi a Mystic Nails Kft. korszerűsített és bővített üzemét

Uniós támogatással, 146 millió forintos beruházással új üzemet és raktárat alakított ki Szegeden a műkörömalapanyag-gyártással és -forgalmazással foglalkozó Mystic Nails Kft. Gyimesi Lászlóné ügyvezető a fejlesztést bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, a beruházás költségeiből 102 millió forintot fedezett feltételesen vissza nem térítendő uniós támogatás.

KORSZERŰSÍTETTÉK ÉS BŐVÍTETTÉK ÉPÜLETÜKET

A beruházás során az Ikarusz egykori szegedi üzemének csaknem 4 ezer négyzetméteres sporttelepén álló 350 négyzetméteres épületet korszerűsítették és bővítették 600 négyzetméteresre. A földszintes épületben kap helyet az év végétől a vállalkozás alapanyag- és készáru raktára, a gyártóüzeme, a termékek címkéjét készítő nyomdája és itt zajlik majd a viszonteladók, illetve közvetlen vásárlók számára a csomagok összekészítése is – közölte a szakember. Hozzátette: az új telephely energiaigényének jelentős részét az épületre telepített napelemek termelése fedezi.

A vállalkozás az elmúlt években – különösen a pandémia időszakában – kialakult logisztikai nehézségek áthidalására a termékek csomagolására használt kozmetikai tégelyekből és üvegekből jelentős készletet alakított ki, ennek tárolására a telken 160 négyzetméteres csarnoksátrat emeltek, a raklapok fogadására alkalmas polcrendszerrel. A projekt részeként zselétöltőgépet, temperálószekrényt, vákuumos csomagológépet állítanak üzembe – tudatta a szakember.

A szegedi családi vállalkozást 1995-ben négy alkalmazottal alapították, a cég 2020-ban alakult Kft.-vé, mára csaknem harminc országba exportáló, 34 fős középvállalat lett, így Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő műkörömalapanyag-gyártó és forgalmazó cégévé vált. Az indulás időszakában a vállalkozás forgalmának 60 százalékát külföldi megrendelések adták, ma már az értékesítés 30 százalékát jelenti az export. A cég legnagyobb exportpiaca Finnország – tudatta Gyimesi Lászlóné. A magyarországi megrendelések értékének mintegy harmada a vállalkozás webáruházán keresztül érkezik, és a cég külön olasz, illetve uniós internetes boltot is üzemeltet – közölte az ügyvezető.

Forrás: MTI


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb