Mindenmás

Koltech Kft. – Innovatív Infrastruktúrafejlesztés Szegeden

A Koltech Kft. büszkén jelenti be az infrastruktúrafejlesztési és technológiai modernizációs projektjét, amely Szeged városát és környékét hivatott gazdagítani és fejleszteni. A GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04003 azonosítószámú projekt keretében, mely a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzlet és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást támogatja, a Koltech Kft. összesen 183,09 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert el, 30% önerő hozzáadásával.

A projekt célja a Koltech Kft. főbb tevékenységi területeinek fejlesztése, amelyek magukban foglalják a közművezetékek építését, a kertészeti áruház eladóterének bővítését és az ezekhez kapcsolódó raktározási és tárolási feladatokat.

A projekt kulcsfontosságú elemei a következők:

1) Új raktáráruház építése: A projekt során egy bruttó 458,55 m2-es raktáráruházat hoznak létre. Az indok az, hogy a kereskedelmi és kivitelezői forgalom dinamikus növekedése miatt szükségessé vált további raktárkapacitások létrehozása, valamint a kiszolgáló- és bemutatóterek bővítése, amelyek jelenleg korlátozzák a vállalat további fejlődését.

2) Eszközbeszerzés: A projekt részeként beszerzik a kivitelezői munkához szükséges berendezéseket, mint például ütvefúró, vésőgép, lapvibrátor, robbanómotoros szivattyú és törőkanál. Emellett gépparkjukat is bővítik és modernizálják a megnövekedett földmunka igények kielégítése érdekében, beleértve kotró-rakodógép és minikotró beszerzését. A projekt továbbá polcrendszerek, targoncák és IT eszköz beszerzését is magában foglalja.

3) Képzés: A projekt keretében képzést biztosítanak 2 munkatársuk számára targoncavezetés területén, mivel további szakképzett munkaerőre van szükség az új targoncák kezeléséhez.

4) Napelem telepítés: A projekt részeként napelemrendszerek telepítését végzik, hogy csökkentsék a villamosenergia-fogyasztást, és ezzel hozzájáruljanak a fenntarthatósághoz.

5) Alapinfrastruktúra fejlesztés: A projekt keretében alapinfrastruktúra fejlesztés is megvalósul, mely magába foglalja a kerítésépítést, sorompók telepítését és őrző-védelmi rendszer bővítését is.

A projekt megvalósítási helyszíne: 6771 Szeged, Makai út 192-200.
További részleteket a projekt weboldalán, a https://www.koltech.hu/palyazat címen találhatnak.

Kollár Tibor, a Koltech Kft. ügyvezetője elmondta: „a Koltech Kft. folyamatosan törekszik a fejlődésre és a környezete javítására, és bízunk benne, hogy ez a projekt hozzájárul Szeged és környéke gazdasági növekedéséhez és fenntartható fejlődéséhez. Köszönjük a támogatást és az érdeklődést a projektünk iránt!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb