Közélet

Megvan, mi okozta a hétfő esti áramszünetet Szegeden

Nem kis riadalmat okozott hétfőn este az áramszünet a szegediekben, 10 óra körül ugyanis hirtelen elsötétült minden. Legalább 40-50 Szeged365 olvasótól kaptunk üzenetet, hogy áramszünet van, közvilágítás sem volt több helyen. Természetesen rákérdeztünk az MVM-nél, hogy mégis mi történt az este, akik válaszlevelükben azt írták, hogy az egyik hálózaton fellépő zavar miatt borult sötétségbe minden.

Egyszerre borult sötétségbe hétfő este 10 óra körül fél Szeged. Jelzéseitek alapján a következő utcákban volt áramszünet:

  • Rókus: Csongrádi sugárút, Rózsa utca, Makkoserdő sor, Rókusi körút
  • Tarján: a teljes Zápor-tó környéke
  • Belváros: Anna-kút, Tisza Lajos körút, Kálvin tér, Szent István tér
  • Újszeged: Odessza környéke, Marostő
  • Felsőváros: Bihari utca, József Attila sugárút, Sándor utca

A több városrészt is érintő jelenség szerencsére mindössze 2-3 percig tartott, ám sokan furcsán tekintettek az eseményekre.

VÁLASZOLT AZ MVM

Az események után felkerestük a szolgáltatót, az MVM így fogalmaz a szerkesztőségünknek küldött válaszlevelében: “tájékoztatjuk, hogy a 400 kV-os átviteli hálózaton fellépő zavar miatt az MVM Démász Áramhálózati Kft. Szeged Észak 120/10 kV alállomásán volt egy másfél perces védelmi működés, ami az alállomás körzetében rövid idejű kimaradást okozott az ügyfeleknél”. Tehát, egy rövid zavar okozta a sötét perceket Szegeden.

PULZÁLT AZ ÉG IS

Az áramszünettel után pillanatokkal azt is jeleztétek, hogy vöröses-narancssárgás színekben pulzáló fényjelenség jelent meg Szeged felett. Mint kiderült, szerencsére nem történt tűzeset, hiszen a MOL algyői telephelyén égették két fáklyából is nagy erővel a gázt. A jelenség szokatlan volt ugyan, ám nem egyedi. Természetesen erről is érdeklődtünk a vállalatnál, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb