Sport

A meccs, amit utáltunk: 13 góllal kapott ki a PICK Szeged Norvégiában

Masszív vereséget szenvedett Norvégiában, a Kolstad otthonában a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában az OTP Bank – PICK Szeged, azt követően, hogy nemrég bravúros győzelmet mutatott be a dán Aalborg ellen. A csütörtök esti végeredmény számkombinációja ismerős lehet az előző mondatban említett, szeptember végi diadalt követően,

  • akkor 34-27-re nyertünk a kettőből kettő sikerrel rajtolt dán Aalborg ellen,
  • most pedig 37–24-re kaptunk ki.

Szóval, a 2-3-4-7 négyes kombó megvolt, csak nem épp a legjobb felállásban.

Kolstad (norvég)–OTP Bank – PICK Szeged 37–24 (24–11)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 4. forduló. Trondheim, Spektrum Arena, 4500 néző. Vezette: Lorente, Serradilla (spanyolok).
Kolstad: Bergerud – Gudjonsson 8, Röd 7, Sagosen 4, Gullerud 1, Johannessen 3, Aalberg 3. Csere: Eck Aga, Lyse 8/2, Björkas 1, Setterblom 1, Langeland 1.  Vezetőedző: Christian Berge. 
OTP Bank – PICK Szeged: Imsgard – Bombac 1, Garciandía 5, Bánhidi, Kalaras, Szita 2, Frimmel. Csere: Mikler (kapus), Sostaric 3/1, Gaber 5, Mackovsek, Martins 2, Stepancic, Jelinic, Bodó 5, Szilágyi 1. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/1.
Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

Eredménytábla: Pickhandball

A Magyar Nemzet arról írt, hogy “kellemetlen, kínos mérkőzés” zajlott le Norvégiában, hogy így volt-e, nem tisztünk megítélni, mindenesetre a magyar válogatott több kulcsjátékosát, Bánhidi Bencét, Bodó Richárdot, Szita Zoltánt és Mikler Rolandot bevető Szeged jó esélyekkel indult az anyagi problémákkal küzdő rivális ellen, főleg a múlt heti hazai sikert követően.

Sajnos hamar kiderült, hogy nem így van:

Sagosen és Rüd gyakorlatilag hiba nélkül lőtt és osztogatott, a kisebb meglepetésre nem Mikler Rolanddal, hanem a norvég Emil Imsgarddal kezdő Szeged ellen. Ezen is múlott, mármint a kapusteljesítményen, Torbjörn Bergerud ugyanis minden második szegedi lövést kivédett, összesen 12 bravúrt mutatott be az első félidőben. A Szeged, pontosabban az Imsgardt váltó Mikler összesen hármat.

Húsz perc játék után már tízgólos különbség alakult ki a hazaiak javára, 18-8 állt ekkor az eredményjelzőn, az első félidőre pedig már 13-mal vezettek (24-11).

A második félidő jól indult, 3-0-s rohammal nyitott a Szeged, azonban a norvég roham nem lanyhult, volt olyan is, hogy 15-tel vittek. A vége a már említett 37-24 lett, mint a csapat portálja írta, legközelebb vasárnap 17 órakor a K&H férfi kézilabda ligában a Csurgói KK otthonában lépnek a Kékek pályára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb