Mindenmás

Potyautasokat rejtett a furgon: az M5-ösön fogtak migránsokat a NAV munkatársai, a jármű levegőtlen rakterének platóján kuporogtak

Egy szemmel láthatóan túlterhelt furgont akartak lekísérni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M5-ös autópálya örkényi pihenőhelyére, hogy átvizsgálják a rakományt. Azonban a leállósávban három személy kiugrott a vezetőfülkéből, és a választókorláton átugorva az ellenkező irányú forgalmi sávokon át elszaladtak – tudtuk meg a hivataltól. Mint kiderült, a jármű levegőtlen rakterének platóján 18 fő, magát szír állampolgárnak valló személy kuporgott.

Azt is kiemelték, hogy a magyar rendszámú, rossz műszaki állapotban lévő kisteherautó sofőrje a megkülönböztető fény- és hangjelzés ellenére megpróbált kibújni az ellenőrzés alól. Többszöri sávváltással az autópálya belső forgalmi sávjában nagy sebességgel megelőzte a NAV szolgálati autóját, majd hirtelen megállt. A sofőr és két utasa elszaladtak.

NEM AKARTÁK ENGEDNI A MIGRÁNSOK, HOGY KINYISSÁK A FURGON AJTAJÁT

A pénzügyőrök a rakteret felnyitották, miközben az ott tartózkodó személyek fizikai erővel többször is megakadályozták a furgon ajtajának kinyitását. A jármű levegőtlen rakterének platóján 18 fő, magát szír állampolgárnak valló személy kuporgott, köztük nők és gyermekek is. A NAV munkatársai a menekülteket az illetékes rendőr-főkapitányság munkatársainak átadták. Az utasok a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal FB

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb