Kikapcs

Meghajtották a szegedi belvárost a Kiss Ferenc Erdészeti Technikum diákjai – erdészavatót tartottak a Kárász utcán

Eseménydús nap volt ma Szeged belvárosában: megérkezett városunkba a Nobel-díjas kutatónk, Karikó Katalin, rögtönzött kis koncertet tartott a Kárász utcán a Follow The Flow, s ezzel egyidőben elrajtolt a szegedi Kiss Ferenc Erdészeti Technikum elsőéves diákjainak „erdészavatója” is, a tanulók nagyvadhajtást rendeztek szintén a Kárász utcán. A hagyomány az iskolával egyidős, amelyet időjárástól függetlenül minden évben megrendeznek.

Az iskola egyik legjelesebb ünnepén az elsőéves diákok a hátukon különböző bőrökkel futottak végig a Kárász utcán, ahol a „vadászok” jelképesen terítékre hozták az új diákokat. Majd a terítékre hozott diákok, a földön feküdve hallgatták végig az iskola kürtegyüttesének szignáljait.

A Kiss Ferenc Erdészeti Technikumban minden diáknak „keresztapja” van, aki mindenben segíti, védi a “keresztfiát”. A kapcsolat sok-sok éven át megmaradhat, erősítve az erdész szakma kohézióját. A rendezvény végén minden keresztapa három jelképes ütéssel fogadta erdésszé az iskola új tanulóit, akik a következő évtizedekben hazánk erdeit kezelhetik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: agrojager.hu/kissf-szeged.edu.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb