Szegedi ArcokVideo365

Szívmelengető meglepetés: 40 éves szegedi iskola tanpályáját festették le a 40 éves Tempó Taxi kollégái

Szinte állandó téma a Szeged365 komment-szekciójában az a felvetés, hogy a megfelelő időben elkezdett, gyakorlatias KRESZ-oktatással rengeteg baleset lenne elkerülhető a Napfény Városában. 2018-ban el is indult egy Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” című próba-projekt, amelynek keretein belül az akkori Rókusvárosi II-es Általános Iskolában többek között egy kerékpáros tanpálya is létesült. Az idő vasfoga azóta kissé megrágta a felfestéseket, azonban a napokban különleges segítséget kaptak Kiss László intézményvezető tanítványai: a 40 éves Tempó Taxi kollégái vonultak fel meglepetésből, hogy újrafessék a 40 éves szegedi iskola tanpályáját. Naná, hogy velük tartottunk!

Még 2022-ben, az akkori Rókusvárosi II. Számú Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 40. születésnapján döntött úgy a tantestület, hogy nevüket a Szegeden született (Szeged, 1926. Április 23.) Kossuth-díjas írónő tiszteletére Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskolára változtatják – mesélte Kiss László iskolaigazgató Pipicz Dávid kollégánknak. Mivel roppant forgalmas helyen fekszik az intézmény, ráadásul a diákjaik nagy része egyedül érkezik reggelente, majd indul haza délutánonként, kiemelten fontosnak tartják, hogy a gyerekek már kiskorban elsajátíthassák a biztonságos közlekedés alapjait.

2018-ban indult el náluk a “Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!” című program, melynek keretein belül egy kerékpáros tanpályát létesítettek az iskola udvarán, azonban az idő vasfoga az évek alatt egy kicsit megrágta – magyarázta Kiss László, mint mondta, a korábban felfestett úrburkolati jelek erősen megkoptak.

Az utóbbi hetek egyik legkorrektebb gesztusa egy volt diákjuktól érkezett, aki évek óta a szóban forgó taxitársaság állományában dolgozik:

az idén 40 éves Tempó Taxi kollégái pár napja rengeteg festékkel, eszközzel jelentek meg és profin újrafestették a szintén 40 éves szegedi iskola tanpályáját, amely a meglepetést követően úgy néz ki, mintha most adták volna át.

Boldog születésnapot kívánunk Szegedi Janikovszky Éva Általános Iskolának és a Tempó Taxinak!

Riporter: Pipicz Dávid

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb