Mindenmás

Egész hétvégén módosított útvonalon közlekednek majd a 8-as és a 10-es trolik

2023. október 21-én (szombat) üzemkezdettől tervezetten 2023. október 22-én (vasárnap) üzemzárásig a Madách utca – Vidra utca kereszteződésénél közműrekonstrukciós munkálatokat végeznek, mely munkálatok érintik a 8-as és 10-es trolibuszvonal közlekedését – tudtuk meg a Szegedi Közlekedési Társaságtól.

Mint kiemelték, a fenti időszakban az érintett vonalakon változik a troliközlekedés, pontosabban a 8-as és a 10-es trolik közlekedése. A trolibuszok Makkosház/Tarján, Víztorony tér és Klinikák között módosított útvonalon közlekednek majd. A járatok végállomási indulási időpontjai azonban nem változnak.

8-AS TROLIBUSZVONAL

Ami a 8-as vonalat illeti, a Klinikák végállomás irányban Makkosház végállomástól a Tündér utca megállóhelyig az eredeti útvonalon közlekedik a troli, majd jobbra érinti a Berlini krt. – Mars tér – balra Attila utca – jobbra Tisza Lajos krt. megállókat, majd szintén az eredeti útvonalon közlekednek a trolik a Klinikák végállomásig.

Makkosház végállomás irányban: Klinikák végállomástól a Dugonics térig az eredeti útvonalon közlekednek a trolik, majd Tisza Lajos krt. – balra Mikszáth Kálmán utca – jobbra Mars tér – Berlini krt. – balra Csongrádi sgt. állomásokat érintik, a Gém utca megállóhelytől viszont szintén az eredeti útvonalon haladnak Makkosház végállomásig.

A járatok egyik végállomás irányába sem érintik a Szent István tér megállóhelyet és a Tisza Lajos krt. [Károlyi utca] megállóhelyet. Klinikák irányban nem érintik az Anna-kút [Kálvin tér] megállóhelyet, Makkosház irányban pedig az Anna-kút [Tisza Lajos krt.] megállóhelyet. A járatok a módosított útvonallal érintett valamennyi megállóhelyen megállnak.

10-ES TROLIBUSZVONAL

A közlemény szerint a Klinikák végállomás irányban Tarján, Víztorony tér végállomástól a Római krt. [Szilléri sgt.] megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd Római krt. – balra József Attila sgt. – Glattfelder Gyula tér – jobbra Tisza Lajos krt. megállókat érintik, majd Anna-kúttól szintén eredeti útvonalon közlekednek a trolik a Klinikák végállomásig.

Tarján, Víztorony tér végállomás irányban a Klinikák végállomástól az Anna-kútig eredeti útvonalon mennek, majd Tisza Lajos krt. – balra Glattfelder Gyula tér – József Attila sgt. – jobbra Római krt. megállókon állnak meg, majd a Gál u. megállóhelytől szintén eredeti útvonalon Tarján, Víztorony tér végállomásig haladnak a trolik. A járatok egyik végállomás irányába sem érintik a Szent István tér megállóhelyet.

Klinikák irányban nem érintik a Sándor utca megállóhelyet, a Bercsényi utca megállóhelyet, és az Anna-kút [Kálvin tér] megállóhelyet, Tarján, Víztorony tér irányban pedig a Berlini krt. megállóhelyet. A járatok a módosított útvonallal érintett valamennyi megállóhelyen megállnak.

Térképen így fest majd a közlekedés Szegeden:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb