Mindenmás

A hír igaz: nem október 23-án indul el a Szeged – Szabadka vasúti személyszállítás. Utána jártunk mi a gond

Ezer meg egy éve várjuk a Szeged – Szabadka vasútvonal felújítását, és vele párhuzamosan a két város szorosabb együttlüktetését is. Amint felröppent a hír, hogy mégsem 23-án, a nemzeti ünnepünkön lesz az ünnepélyes pillanat, azonnal elkezdtünk nyomozni.

Be is futott a hivatalos válasz, amit változtatás nélkül megmutatunk Nektek: “A MÁV Zrt. határozattan cáfolja azt az értesülést, hogy a biztosítóberendezés engedélyeztetésével kapcsolatban merültek fel problémák. Ugyanakkor megerősítjük, hogy a személyforgalom nem október 23-án, a nemzeti ünnepen indul újra. Ennek oka részben a munkálatokban a nyár folyamán beállt 1 hónapos kényszerszünet, részben pedig az, hogy biztosító és vonatbefolyásoló rendszerek új, Magyarországon először beépítésre kerülő nemzedéke az eredetileg tervezettnél ugyancsak hosszabb tesztidőszakot igényel.”

Aztán tovább folytatódik: “Mindezekre tekintettel a tulajdonos ÉKM jóváhagyta a személyforgalom elindításának későbbre halasztását. Ennek hivatalos időpontja a jelzett munkák előrehaladása függvényében kerül meghatározásra, amiről a nyilvánosságot azonnal értesíteni fogjuk.”

Mi is kocsányan logó szemekkel várjuk a nagy eseményt, sőt az is biztos tesztelni is fogjuk, és átugrunk egy kis rizsescsokiért…már csak úgy nosztalgiázás miatt is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb