Mindenmás

Szegedi taxis fuvarozta a migránsokat Budapestre, vádemelés lett a vége

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy szegedi taxis ellen, aki két hét alatt három fuvarral 12 határsértőt szállított a szerb-magyar határtól Budapest felé – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

A vádirat szerint a szegedi férfi 2022 augusztusában két sikeres fuvarral nyolc illegálisan belépő külföldi állampolgárt vitt el a szerb-magyar államhatár közeléből Budapestre. A vádlott mindkét utat a saját taxijával bonyolította le, és összesen 1000 eurót keresett – írta Kövecs Máté.

AZ M5-ÖSÖN KAPTÁK EL

Később, 2022. szeptember 3-án egy Röszke közeli benzinkúton négy, az országba illegálisan belépett indiai állampolgárt vett fel a taxijába. Megegyeztek, hogy 750 eurós viteldíjért Budapestre viszi őket. Az M5-ös autópályán haladt, amikor a rendőrök Lajosmizse közelében megállították, igazoltatták, majd őrizetbe vették. Az ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett embercsempészéssel vádolja – olvasható a közleményben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb