Közélet

Kiderült, hány órakor indul az első vonat Szabadkáról Szegedre, a MÁV ügyfélszolgálatánál még csak nem is tudnak róla, hogy a járatot hétfőtől újraindítják (frissítve)

Hivatalos válaszában bár nagyon titokzatos volt a Srbija Voz Rt., amikor arról érdeklődött a Szabad Magyar Szó, hogy hétfőn, október 23-án hány órakor indul az első vonat Szabadkáról Szegedre, végül az online rendszerben való keresés során sikerült kideríteniük az időpontot. A portál szerint a MÁV ügyfélszolgálatánál még azt sem tudják, hogy újraindul hétfőn a vonatközlekedés a két város között.

Mint kiemelték, amennyiben arra keresünk rá a szerb rendszerben, hogy Horgosra október 23-án mikor indul vonat, kiderül, hogy az első járatot Szabadkáról 10 óra 44 perckor indítják, és az 11 óra 9 perckor érkezik meg Horgosra. Tekintettel arra, hogy a Szegedig tartó menetidőt 1 óra 15 percre jósolják, kiderül, hogy az első járat Szegedre körülbelül délben, vagyis 12 órakor érkezik meg.

A portál szerint Horgosról viszont reggel is indul vonat, méghozzá 9 óra 51 perckor és 10 óra 16 perckor érkezik Szabadkára, amiből viszont következtethető, hogy 9 óra tájban az első járatnak el kell indulnia Szegedről. Amennyiben a Horgos-Szabadka relációt nézzük, akkor láthatjuk, hogy visszafelé Horgosról 15 óra 51 perckor indulhatunk Szabadkára, ahová 16 óra 16 perckor érkezik. Vagyis 15 óra tájban indul majd feltételezhetően Szegedről a délutáni járat.

A MÁV ÜGYFÉLSZOLGÁLATA NEM SOKAT TUD

Azt is kiemelték, hogy hivatalos menetrend és jegyár még nincs, a MÁV ügyfélszolgálatánál még csak nem is tudnak róla, hogy a járatot hétfőtől újraindítják.

Ezek az információk alapján viszont elmondható, hogy Szegedről Szabadkára 9 órakor és 15 órakor, Szabadkáról Szegedre pedig 10 óra 44 perckor és 16 óra 44 perckor juthatunk el. Ez utóbbi, számításaink szerint, 18 óra tájban érkezik meg a szegedi vasútállomásra.

A SZEGEDIEK JOBBAN JÁRTAK

Aki vonattal szeretett volna Szabadkáról eljutni Szegedre és megoldani a bevásárlást, vagy a rokonlátogatást, annak igencsak sietnie kell majd, hiszen 12 és 15 óra között lesz erre lehetősége, ha még aznap vissza szeretne jönni Szabadkára, vonattal. A szegediek valamivel jobban jártak, hiszen ha a reggeli járattal 10 óra 15 tájban Szabadkára érkeznek, 16 óra 44 percig a városban tölthetik az időt, ekkor indul ugyanis a második járat vissza, Szegedre.

A menetrendről és az árlistáról is érdeklődtünk a MÁV Kommunikációs Igazgatóságánál, ám választ még nem kaptunk tőlük. Amint megérkezik, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTVE: NEM LESZ ÁTADÓ A NEMZETI ÜNNEPÜNKÖN

Szomorú információk érkeztek: futótűzként terjedt el a Szabad Magyar Szó információja, mely szerint megvan, mikor indulnak a vonatok Szeged és Szabadka között. Nos, most a Szabad Európa azt írja, hogy nem adja át Szijjártó Péter október 23-án a Szeged–Röszke vasutat, mert Mészáros Lőrinc cége nem készült el határidőre. A portál több, egymástól független forrásból származó információi szerint a V-HÍD anyacégének vasúti biztosítóberendezésével volt a gond.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb