Smart Szeged

Ingatlant ajándékozott a Szeged-Csanádi Egyházmegyének a kormány, katolikus általános iskolát és gimnáziumot létesítenének Szegeden

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, amely értelmében oktatási feladatainak ellátásának elősegítése érdekében az állam ingyenesen ad át ingatlant a Szeged-Csanádi Egyházmegyének.

Az ügy előzménye egy 2018. április 25-ei kormányrendelet, amely a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásaival összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította. Ezek:

  • katolikus általános iskola és gimnázium létesítését,
  • a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola új épületben történő elhelyezését,
  • a Szegedi Tudományegyetem Apáthy Kollégiuma helyén új épület építését.

A mostani kormányrendelet katolikus általános iskola és gimnázium létesítéséhez biztosít ingatlant, amelynek végrehajtásával Orbán Viktor agrárminiszterét, Nagy Istvánt bízta meg. Ugyanakkor Varga Mihály pénzügyminiszter is kapott feladatot, neki kell 103 millió forintot átcsoportosítania az állami költségvetésből az Agrárminisztérium javára. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek pedig azért felel majd, hogy a tulajdonosváltozás ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzésére alkalmas szerződés megkötődjön, méghozzá a mostani kormányrendelet által részletesen meghatározott feltételekkel – szúrta ki az mfor.hu.

MIHÁLIK EDVIN IS REAGÁLT A HÍREKRE

Mihálik Edvin a közösségi oldalán reagált a történtekre, mivel a beépítendő területen erdő van jelenleg a Szent Gellért Fórum mellett. Az sérelemezi, hogy 6 hektár erdőt akarnak kivágni Szegeden. “Mi Szegeden nem írtjuk az erdőket, hanem újakat telepítünk, például a véderdő program keretében” – emelte ki.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb