Mindenmás

Napi pakk: szeles, de majdnem 30 fokos időnk lesz ma Szegeden, a cannes-i Arany Pálmát elnyerő krimit nézhetjük meg a Belvárosi Moziban

Erős szél borzolja ma a kedélyünket Szegeden, ám emellett a hőmérséklet újra 20 fok fölé szökik, akár 29 fokra is számíthatunk a Napfény városában. Ahogy közeleg a hétvége a programok is sorakoznak városunkban: ma sem maradunk az Őszi Kulturális Fesztivál programjai nélkül és vetítés is lesz a Belvárosi Moziban. A Mozinet Filmnapok keretében a cannes-i Arany Pálmát elnyerő krimit nézhetjük meg. Indul a péntek, mi pedig meghoztuk a reggeli kávé mellé a napindító infókat, itt a Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Vendel, Fülöp, János, Artúr, Irén, Cintia, Ödön, Vendelina és Bendegúz nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 141 éve született Lugosi Béla magyar származású amerikai filmszínész, aki Drakula gróf, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává.
  • 70 éve született Katona Klári énekesnő.
  • 65 éve született Viggo Mortensen, Oscar- és Golden Globe-díjra jelölt dán származású amerikai színész (Aragorn, A gyűrűk urából).

ERŐS SZÉLRE, DE MELLETTE AKÁR 29 FOKOS MELEGRE SZÁMÍTHATUNK MA SZEGEDEN

Pénteken napközben a változó mennyiségű felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt majd a nap, de időnként eső, és zápor is kialakulhat. Országszerte élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Folytatódik az erős felmelegedés, a csúcshőmérséklet 22 és 30 fok között alakul, Szeged környékén lesz a legmelegebb.

MA SEM MARADUNK AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL PROGRAMJAI NÉLKÜL

Még mindig tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Ma sem maradunk programok nélkül, íme a repertoár péntekre:

  • 12.10 Vers délben – Verset mond: Dr. Kosztolányi József
    egyetemi docens (SZTE TTIK Bolyai Intézet) – SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 14.00 Rímbe szedett természet – versmondó verseny általános iskolásoknak – SZTE Füvészkert
  • 14.00 Meseszőnyeg – Pályaorientációs program – SZTE JGYPK, VII. épület
  • 16.00 Emlékkönyvtár-látogatás – Somogyi-könyvtár, 3. emeleti Emlékkönyvtár
  • 16.00 Janikovszky Éva emlékséta – SZTE Rektori Épület előtt
  • 19.00 A nő, ha elmúlt negyven… Képzeletszínházi előadás és beszélgetés, avagy emberi sorsok és játszmák – ahogyan a nők látják – SZTE Rektori Épület, Díszterem
  • 19.00 Dale Wassermann: Kakukkfészek – színmű – Kisszínház
  • 20.00 Marcello and The Flaming Boppers – Rockabilly est – No Milk Today
  • 20.00 Posteggiatori koncert – Nyugi Kert

MA LESZ AZ ELSŐ VETÍTÉS A MOZINET FILMNAPOK KERETÉBEN A BELVÁROSI MOZIBAN

Október 19-én indult, és 2024. február 23-ig tart a Mozinet Filmnapok következő évada. A mostani válogatásban öt alkotást vetítenek, többek között a szegedi Belvárosi Moziban. Október 20-án, 18 órai kezdettel elsőként jön a világ legrangosabb fesztiváljának fődíját, a cannes-i Arany Pálmát elnyerő lélektani krimi, az Egy zuhanás anatómiája című film.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb