Sport

Komoly feladat előtt a szegedi kosarasok: szombat este a címvédő Falco KC Szombathelyet fogadják hazai pályán

Szombaton 18 órától jön a szegedi kosarasok újabb mérkőzése, a Szedeák ugyanis hazai pályán fogadja a Falco KC Szombathely csapatát. A szegediek eddig három mérkőzés után egy győzelemmel és két vereséggel állnak – közölte a klub.

A Vas-vármegyeiek eddig hibátlanok az NB I./A csoportjában, legyőzték az újonc NKA Pécs mellett a Honvédot, valamint legutóbb odahaza a Kaposvár együttesét. A Falco számára hétközben megkezdődött a Bajnokok Ligája, a sorozat egyik nagy esélyesének tartott spanyol Unicaja Malaga elleni hazai mérkőzésen 87–78-as vereséget szenvedtek. A szombathelyiekkel rendre élvezetes, izgalmas meccseket tudott játszani a Szedeák az utóbbi időben, elég csak a 2022-es rájátszást felidézni, amikor a negyeddöntőben egyszer legyőzték a Falcót itthon, majd a negyedik meccsen hosszabbítást követően végül 87–79-re nyertek a szombathelyiek, és jutottak tovább.

A SZEGEDIEK CENTERE SZÁMÁRA KÜLÖNLEGES MECCS KÖVETKEZIK

De’Quon Lake számára különleges meccs következik, hiszen a Szedeák amerikai centere korábban éppen a Falcóban kezdte meg európai karrierjét még 2019-ben, és két szezont töltött el a szombathelyi csapatban. A szegediek legutóbb nagy hátrányba kerültek a Budapesti Honvéd ellen az első félidőben, és bár sikerült visszakapaszkodniuk, a fordítás már nem jött össze. A Falco ellen aligha fér bele ilyen fokú kilengés, negyven percen keresztül minimalizálni kell a hibákat, ha bravúrt szeretnének elérni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb