Mindenmás

Napi pakk: kellemes, 22 fok körüli időjárásban emlékezünk ma az ’56-os hősökre Szegeden

Nemzeti ünneppel és munkaszüneti nappal indul az újabb hét: kellemes őszi időben emlékezik ma Szeged az 1956-os forradalom 67. évfordulójára. Ma délelőtt 11 óra előtt a Városházánál felvonják az országzászlót, majd Nagy Imre szobránál, a Rákóczi téren, koszorúzással egybekötött díszünnepséget is tartanak. Ez itt a hét első Szeged365 Napi pakkja, a legfontosabb infókkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Gyöngyi nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulója
  • 34 éve Magyarországon az 1956-os forradalom évfordulóján kikiáltották a köztársaságot
  • 140 évvel ezelőtt, ezen a napon született Werkner Lajos kétszeres olimpiai bajnok vívó
  • 108 évvel ezelőtt, ezen a napon New York-ban 25 000 nő tüntetett a nők szavazati jogáért
  • 94 évvel ezelőtt, ezen a napon meghalt Heim Pál gyermekorvos, a gyermekápolónői iskola létrehozója
  • 77 évvel ezelőtt, ezen a napon született született Németh Miklós olimpiai, és többszörös magyar bajnok gerelyhajító, edző, feltaláló, vállalkozó

Kevesen tudják, de 67 éve a forradalmi események gyakorlatilag Szegedről indultak el, az alábbi cikkünkben a szegedi Jancsák Csaba történésszel idéztük fel a legfontosabb történéseket:

23 FOK KÖRÜLI IDŐJÁRÁSUNK LESZ MA SZEGEDEN

Kellemes, nem éppen októberre jellemző időjárásunk lesz hétfőn, a nemzeti ünnepünkön Szegeden. A reggeli és hajnali órák ugyan már csípősebbek lesznek, de napközben akár 23 fokig is melegedhet a levegő.

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok helyenként rétegfelhővé alakulhatnak és csak lassabban oszlanak majd fel, de ezt követően fátyolfelhős-napsütéses időre van kilátás Szegeden. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. Hajnalban már hűvösebb lesz, 4-11 fokot mérhetünk, délután pedig 18-23 fok valószínű.

MA SZEGED IS AZ ’56-OS HŐSÖKRE EMLÉKEZIK

Az 1956-os forradalom 67., és a Magyar Köztársaság kikiáltásának 34. évfordulójára emlékezik a szegedi önkormányzat október 23-án. Hétfő délelőtt 11 óra előtt a Városházánál felvonják az országzászlót, majd Nagy Imre szobránál, a Rákóczi téren, koszorúzással egybekötött díszünnepséget tartanak. Beszédet Dr. Binszki József alpolgármester mond.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb