Mindenmás

Hallottad: 7 katonai gép húzott el a fejünk fölött az este

A Szeged365 Family előtt semmi nem marad titokban. Az este kaptuk a képeket, miszerint Pápáról elindult néhány katonai gép, és bizony Szeged felett is elrepültek.

Természetesen rákérdezünk az illetékes hatóságoknál mi is történt felettünk míg aludtunk. A képeket nagyon köszönjük Daninak.

Itt az első képen, ha jól értelmezzük az látható, ahogyan a helikopterek Pápáról szállnak fel. Pápáról annyit érdemes tudni, hogy a helyiek és a katonák is gyakran csak „Párduc”-nak hívják. Igazából egy régóta működő és jelentős történelmi múlttal rendelkező létesítmény Magyarország északnyugati részén, Pápa város közelében. A repülőtér egyike Magyarország három, magyar üzemeltetésű aktív katonai repterének, mellette található a szolnoki és a kecskeméti bázis is. Jelenleg ez az egyetlen aktív katonai repülőtér Nyugat-Magyarországon​.

A bázis jelentőségét tovább növelte a NATO-val való együttműködés, amelynek keretében a Pápai Bázisrepülőtéren jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre. A NATO Pápa légi bázis C17 hangár fejlesztési projektje a Stratégiai Légiszállító Képesség Program (SAC – Strategic Airlift Capability) részeként valósult meg, és a SAC Hangár Komplexum a projekt legjelentősebb eleme volt​.

Az útvonalat tovább követte olvasónk, aki azt is megírta: “7 gépet számoltam meg, éppen itt haladtak el felettünk!”

Milyen gépek, pontosan honnan hova repültek, és erről mit tudnak a szegedi illetve a régiós hatóságok? Enne utánajártunk, amint jönnek a plusz információk frissítjük a cikkünket, ami biztos, hogy Magyarország légterét Románia felé hagyták el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb