Mindenmás

Napi pakk: 23 fok, felhős idő és sikítófrász reggelre – ma ismét lezárják a Klebelsberg-telepi vasúti átjárót Szegeden

Sok felhő lesz felettünk kedden, hideg azonban szerencsére még így sem lesz, marad az inkább tavaszt idéző 24 fok Szegeden. Már most szólunk, indulj időben, ha Klebelsberg-telepről kocsival mennél a belváros felé, mert ismét lezárják a vasúti átjárót, masszív torlódás lehet a helyszínen! Meghoztunk minden fontos infó kedd reggelre, itt napi pakk!

NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAR OPERETT VILÁGNAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Salamon, Harald, Herold, Ráchel, Rafael, Ráhel és Salvador nevű Szeged365 olvasónak!

Ma van az ENSZ világnapja, az United Nation’s Day, az ENSZ alkotmányának hatályba lépésének emlékére. Az ENSZ alapokmányát 1945.06.26-án San Fransiscóban írták alá, s még ugyanabban az évben október 24-én lépett hatályba. Az ENSZ létrejöttének és működésének célja – az alapokmány szerint, hogy fenntartsa a nemzetközi békét és biztonságot, fejlessze a nemzetek közötti kapcsolatokat, megoldja a gazdasági, szociális, kulturális vagy emberbaráti jellegű nemzetközi feladatokat, valamint hogy az egyes nemzetek által a közös célok elérése érdekében kifejtett tevékenységek egyeztető fóruma legyen.

Mindezek mellett ma van a Magyar Operett Napja is. Kálmán Imre születésének (1882) és Lehár Ferenc halálának (1948) emlékére tartják ezen a napon.

KÖDÖS REGGEL, FELHŐS DÉLUTÁN

Kedden reggelre helyenként köd képződhet. Sok felhő lesz felettünk és helyenként eső, zápor is kialakulhat. Késő délutántól, kora estétől egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A délies szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Napközben 17-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

ISMÉT LEZÁRJÁK A VASÚTI ÁTJÁRÓT

Még augusztus legvégén számoltunk be róla, hogy pont az iskolakezdésre zárják le a Tompai kapu úti vasúti átjárót Szegeden, szeptember 4. és 12. között. A munkálatoknak ezzel még mindig nincs vége, mivel a vasúttársaság közölte, hogy keddtől (október 24.) péntekig (október 27.) ismét lezárják az átjárót Alsóváros és Klebelsberg telep között.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb