Mindenmás

Lesz egy kis csavar: szombattól más útvonalon közlekednek a 8-as és a 10-es trolik

Burkolatrekonstrukciós munkálatok miatt forgalmi változás lesz 10.28. és 11.02. között a 8-as és 10-es trolibuszok vonalán – tudtuk meg a Szegedi Közlekedési Társaságtól. Mint kiderült, a Tisza Lajos körúton található Anna-kúti csomópont és a Kálvin tér közötti szakaszon zajló munkálatok miatt lesz változás.

A közlemény szerint a fenti időszakban a 8-as és 10-es vonalon a trolik Makkosház/Tarján, Víztorony tér és Széchenyi tér/Klinikák között módosított útvonalon közlekednek majd.

8-AS VONAL

A 8-as vonalon a járatok útvonala is és a menetrendje is változik.

  • Klinikák végállomás irányban: Makkosház végállomástól a Tündér utca megállóhelyig az eredeti útvonalon haladnak a trolik, majd jobbra érintik a Berlini körutat, a Mars teret, balra pedig az Attila utcát, majd a Széchenyi tér lesz az ideiglenes végállomás.
  • Makkosház végállomás irányban: a Széchenyi téri ideiglenes végállomástól a Híd utcát, balról a Stefániát, a Vár utcát, a Deák Ferenc utcát, jobbról ismét a Híd utcát, a Széchenyi teret, balról a Károlyi utcát, a Mikszáth Kálmán utcát, jobbról a Mars teret, a Berlini körutat, végül balról a Csongrádi sugárutat érintik majd a trolik, és a Gém utca megállóhelytől szintén az eredeti útvonalon közlekednek Makkosház végállomásig.

A 8-as vonali járatokról átszállási lehetőséget biztosítanak a Bartók téren a 10-es járatra a Klinikák felé, a Széchenyi tér megállóhelyen a Szeged vasútállomás felé közlekedő 1-2-es vonali villamosokra/vasútvillamosokra az Aradi vértanúk tere felé, valamint Klinikák megállóhelytől a 10-es trolibuszról a Mikszáth Kálmán utca megállóhelyen átszállással a Makkosház/Vértói út/Körtöltés utca felé közlekedő 8-as, 19-es, illetve 5-ös és 6-os vonali trolibuszokra a Makkosházi körútig. A megváltott menetjegy átszállás esetén a pótlójárat útvonalak teljes hosszában történő utazásra érvényes. Átszállás esetén a menetjegyet másik felén is érvényesíteni kell! 8-as trolibuszjáratok menetrendje:

10-ES VONAL

A 10-es vonalon a járatok útvonala változik, a menetrendje azonban nem. A módosítások így festenek:

  • Klinikák végállomás irányban: Tarján, Víztorony tér végállomástól a Szent István térig eredeti útvonalon közlekednek a trolik, majd balról érintik a Kálvin teret, jobbról a Tisza Lajos körutat, majd szintén eredeti útvonalon hajtanak a Klinikák végállomásig.
  • Tarján, Víztorony tér végállomás irányban: a Klinikák végállomástól az Anna-kútig az eredeti útvonalon közlekednek, majd balról érintik a Kálvin teret, jobbról a Vidra utcát, majd a Szent István tértől szintén eredeti útvonalon, Tarján, Víztorony tér végállomásig lehet majd utazni.

A 10-es trolibuszok Anna-kút [Tisza Lajos krt.] megállóhely helyett Szent István tér irányban a külső Tisza Lajos krt-i Anna-kúti megállóhelyet használják, Dugonics tér irányban pedig a külső Tisza Lajos krt-i Kálvin téri autóbusz megállóhelyet.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb