Mindenmás

Oxfordból egyenesen az Essentiale étlapjára! Így született meg az Európában egyedülálló funkcionális menü

Nem mindennapi találkozásnak lehettünk tanúi a napokban, amikor az Essentiale konyhájába kalauzolt minket Dr. Bugris Valéria, a ValidFood megálmodója. Vali, ahogy őt szinte mindenki ismeri, korábban Oxfordban is tanított, mielőtt hazatért Magyarországra. Miért hagyta el a híres egyetemi várost, és mi köze ennek a Covidhoz? Erről beszélgettünk az Essentiale-ban, miközben Vali bemutatta egyedülálló funkcionális menüjüket.

Az Egyetemi Élet Oxfordban és a Covid okozta Fordulat

Dr. Bugris Valéria sokszínű életúttal büszkélkedhet. A tudományos élet világában járva a magyar egyetemeken és kutatóközpontokon túl az oxfordi egyetemtől kezdve a lundin át, a francia-, német-, angol-, svéd részecskekgyorsítók és kutatóközpontokon keresztül, számos helyen dolgozott élt és gyűjtötte a tapasztalatait. A visszatérés okát több pontban is megtalálhatjuk és döntését a Covid járvány nyomatékosította. Vali számára fura volt látni, hogy ő kint kísérletezik részecskékkel, míg otthon sorra veszítjük el az embereket, mert nem tudnak megfelelően kezet mosni és védekezni a vírus ellen.

Az Egészségmegőrzés Híve

Valéria számára az egészség mindig is kiemelten fontos volt. Korábban egészségügyi problémákkal küzdött, és ez vezette el őt az élelmiszerek molekuláris szintű vizsgálatához. A kutatások és kísérletek eredményeként Vali az Essentiale-lal karöltve megalkotta az Európában egyedülálló funkcionális menüt.

Az Essentiale Funkcionális Menü: A Kiemelkedő Ételkészítés Titka

Az Essentiale étlapja olyan, mint egy művészeti alkotás, ami az egészséges táplálkozást tűzi ki célul. Vali és csapata olyan alapanyagokat használ, amiket a szervezet könnyen hasznosít, így bárki fogyaszthatja, függetlenül attól, hogy milyen diétát követ. A legtöbb étel receptje műhelytitok, de egyet elárult nekünk: a krémlevesüket nem olajban, hanem vízben dinsztelik, ezzel is megelőzve a nem kívánt reakciókat és az abból keletkező melléktermékeket.

Az étlap hetente váltakozik, követve a szezonális alapanyagokat, és mindent, amit csak lehet, közeli termelőktől szerzik be. Vali, a Fontanus Egészségközpont táplálkozási tanácsadójaként, kiemelten fontosnak tartja, hogy az ételek egészségesek és minőségi alapanyagokból készülnek.

Meditatív est az egészség nevében

Az Essentiale nem lassít, és máris bejelentették következő eseményüket, a Handpan Afternoon-t. Az ingyenes előadás november 3-án 18:00-tól lesz, és a szabad helyek rohamosan fogynak. Írjatok gyorsan üzenetet nekik, hogy biztosítsátok a helyetek ezen a különleges eseményen!

Nyereményjáték és Tanácsadás Valival

Az Essentiale és Vali most egy izgalmas nyereményjátékot is hirdetnek. Ebben egy szerencsés nyertes egy 1 alkalmas tanácsadást nyer Valihoz, ahol személyre szabott táplálkozási tanácsokat kaphat. A Facebook oldalunkon megtekinthetitek a játék részleteit.

Kapcsolat:
Essentiale
Szeged, Vitéz utca 4.
+36 30 512 1757
[email protected]
essentiale_szeged

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb