Mindenmás

Figyelmetlenségből úgy elütötte a zebrán átkelő, motorkerékpárját toló gyalogost az autós, hogy az fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség most emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki még 2021 telén, a délutáni csúcsban okozott közúti balesetet Szegeden – tudtuk meg a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészségtől. Mint kiderült, a férfi figyelmetlenségből ütött el egy, a motorkerékpárját toló gyalogost a zebrán.

A közlemény szerint a vádlott a kocsijával 2021. december 9-én haladt a város egyik forgalmas útjának belső sávjában. A látási viszonyok az eső és a sötétség miatt eleve kedvezőtlenek voltak, ráadásul a vádlott a járművel lassítás nélkül közelítette meg az utat keresztező gyalogátkelőhelyet.

HIÁBA ÉSZLELTE AZ ÁTKELŐ GYALOGOST, AZ ÜTKÖZÉST MÁR NEM TUDTA ELKERÜLNI

Mint kiderült, figyelmetlenségből nem észlelte, hogy a neki szemközti sávban a zebra előtt megállnak a járművek, és átengednek egy motorkerékpárját toló gyalogost. A férfi az ő sávjában érkező sértettre csak 10 méterrel a zebra előtt lett figyelmes, ekkor azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, és a férfit a motorjával együtt elütötte.

MARADANDÓ FOGYATÉKOSSÁGOT SZENVEDETT A GYALOGOS

A közlemény szerint a sértett a baleset következtében maradandó fogyatékossággal gyógyuló sérüléseket szenvedett. A járási ügyészség a vádlottal szemben maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. A bűnösségéről a SZegedi Járásbíróság fog dönteni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb