Sport

Óriási meccsen nyert a PICK Szeged, 27-26 – ra vertük a Zágrábot egy körömrágós-tombolós csatában

Az OTP Bank-Pick Szeged 27–26-ra verte a Zágrábot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában, mindezt egy körömrágós, végig kiélezett, a továbbjutás szempontjából rendkívül fontos meccsen, úgy, hogy a szegediek keretéből Szita Zoltán, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz is hiányzott.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ
A-CSOPORT

OTP Bank-PICK Szeged–RK Zagreb (horvát) 27–26 (13–15)
Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (portugálok).
OTP Bank-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 2, Stepancic 4, Bombac 3, Bánhidi 1, Bodó 1, Frimmel 2. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras, Mackovsek, Gaber 3, Martins 4, Garciandía 4, Jelinic 3, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
RK Zagreb: Mandic – Cupic 2, Morales 2, Walczak 3, Gojun 1, Kavcic 3, Gyibirov 4/4. Csere: Kosz 5, Suholeznik, Faljic, Klarica 4, Glavas 1, Sirotic 1, Klis. Vezetőedző: Nenad Sostaric.
Hétméteres: –, ill. 5/4.
Kiállítás: 8, ill. 12 perc.

KEGYETLEN JÓL KEZDTÜNK, AZTÁN…

Brutálisan jól kezdtünk, 3-0-ra elléptünk, ám a horvátok gyorsan felvették a játék tempóját és a 13. percben egyenlítettek (6-6).

A 19. percben egy 4-1-es sorozat végén már kettővel vezettek az egyre hatékonyabban védekező zágrábiak, ráadásul a szegediek piros lap miatt elveszítették Borut Mackovseket, így Bodó Richárd egyedül maradt a balátlövő posztján. Nyitott védekezéssel, majd létszámfölényes támadásokkal próbálkoztunk, de a fegyelmezetten, taktikusan kézilabdázó PPD Zagreb ezeknek is megtalálta az ellenszerét, és a szünetben 15-13-as előnyben volt.

SZEGEDI EGYENLÍTÉS A MÁSODIK ETAPBAN, MAJD EGY KEGYETLENÜL IZGALMAS FINÁLÉ, KÉK GYŐZELEMMEL

A szegediek nagy küzdelemben 5-1-es sorozatot produkáltak és egyenlítettek (18-18) a második félidő elején, a folytatásban viszont hiányzott a lendület és az átütőerő, az “állóháborúban” pedig jobbnak bizonyultak a horvátok

– írta összefoglalójában az Eurosport.

A vége kegyetlenül izgalmas volt, majd’ felrobbant a PICK Aréna:

  • Egygólos szegedi vezetésnél, húsz másodperccel a vége előtt Luka Stepancic lövését kivédte a zágrábiak kapusa, de az utolsó támadást remekül kivédekezte a hazai együttes, így izgalmas végjátékot követően sikerült nyernie.
  • A Szegednek kilenccel több kapura lövése volt, mint ellenfelének.Stepancic, Miguel Martins és Imanol Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland hat védéssel járult hozzá a sikerhez.
  • A túloldalon Milos Kos öt, Lovre Klarica és Timur Gyibirov négy-négy találattal, Matej Mandic nyolc védéssel zárt.

A két csapat 19. egymás elleni BL-meccsén öt horvát siker és három döntetlen mellett 11. alkalommal nyert a Szeged. A két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel álló magyar csapat a következő fordulóban, három hét múlva az északmacedón Eurofarm Pelisztert fogadja majd.

“Nehéz összecsapás volt, nagyot kellett küzdeni, hogy megfordítsuk az eredményt a jól küzdő Zagreb ellen. Nem játszottunk jól, de küzdöttünk, illetve azt éreztem, hogy az első félidőben túlságosan nyugodtak maradtunk, így nem volt meg az a tűz a védekezésben, amire szükségünk van. Ezen a szünetben változtattunk, hatalmas szívvel harcoltunk. Meg kell vizsgálnunk, miért játszunk hullámzóan, ez most a legfontosabb feladat”

– nyilatkozta Kárpáti Krisztián vezetőedző a meccs után a Pickhandball-nak.

Ha benned van a feeling, villámgyorsan szavazz a Legszegedibb Szegediekben versenyző Pick Szeged játékosokra, egyetlen kattintás az egész!

Forrás: Pickhandball, Eurosport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb