Közélet

Kisteleki polgármester: nem lesz akkugyár a településen

A hét egyik kiemelt híre a BYD lehetséges gyáralapítása volt Szegeden. Mint megírtuk, az Mfor információi szerint aláírás előtt áll az igen komoly kapacitású gyár létrehozásáról szóló szerződés, amely Szeged közelében létesülhet. Állítólag a kínai BYD járműgyártó fog elektromos autóbuszokat és/vagy személyautókat gyártani, míg arról is szóltak hírek, hogy Kisteleken épülhet hozzá az akkumulátorgyár. A témában a kisteleki polgármester is megszólalt, mint a város hivatalos oldalán írták, Kisteleken nem volt, jelenleg sincs folyamatban és nem is lesz ilyen jellegű beruházás.

“Tájékoztatom Önöket, hogy a városunk képviselő-testülete hónapokkal ezelőtt döntött már ebben a témában, mely szerint elzárkózik a település az ilyen típusú megkereséstől. Kisteleken nem volt, jelenleg sincs folyamatban és nem is lesz ilyen jellegű beruházás” – emelte ki Nagy Sándor, polgármester.

21 MILLIÁRD FORINT JÖN AZ IPARI PARK KIALAKÍTÁSÁRA

Mint megírtuk, az Orbán-kormány nyáron 21 milliárd forintot biztosított a szegedi ipari park kialakítására. A helyszín a várostól északra, a Béketelep nevű rész közelében, közvetlenül az M43-as autópálya mellett lesz, 200 hektáron fog elterülni. A kormány az ipari park projektet nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította. Ezzel megágyazott a gyorsított, leegyszerűsített engedélyezési eljárásoknak. A szegedi földtulajok elvileg már értesítést is kaptak arról, hogy ősszel elkezdődnek az előzetes talajdinamikai vizsgálatok, a kisajátítások után pedig jöhet a terület előkészítése, a teljes közmű-hálózat és új utak építése.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb