Szegedi Arcok

Visszaéltek Karikó Katalin nevével és képmásával, most parazitákkal és vérnyomás problémákkal kapcsolatban népszerűsítenek termékeket

“Nem árulok az interneten semmilyen, gyógyhatásúnak mondott készítményt, online felületeken nem reklámozok semmilyen, gyógyhatásúnak mondott eljárást! Ezt hangsúlyoznom kell, mert ismét visszaéltek a nevemmel és a képmásommal az internetes felületeken” – írta közleményében a frissen Nobel-díjjal kitüntetett Karikó Katalin.

Mint kiemelte, most parazitákkal és vérnyomás problémákkal kapcsolatban, korábban körömgomba, illetve visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezeléséhez kötődően éltek vissza a nevével és a képmásával a rá hivatkozó álinterjúban, álhírben. “Erre az engem érintő legújabb jogsértésre, a fogyasztók megtévesztésére is alkalmas szövegre és fotókra a barátaim és ismerőseim hívták fel a napokban a figyelmemet” – emelte ki a kutatónő.

OLYAN ÁLLÍTÁSOKAT TETTEK KÖZZÉ, AMIT SOHA NEM MONDOTT

“A fentiek alapján ismételten rögzítenem kell: gyógyhatásúnak mondott készítmény vagy eljárás hirdetésében, reklámozásában nem vettem és nem veszek részt, ehhez sem a nevem, sem a képmásom felhasználását nem engedélyeztem, ezzel kapcsolatban interjút, tanácsot nem adtam, nyilatkozatot nem tettem, sajtótájékoztatót nem tartottam. Hangsúlyozom: az álinterjúban és álhírben a nevemmel és a képmásommal visszaéltek és visszaélnek, olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam” – hangsúlyozta.

CSAK MEGBÍZHATÓ FORRÁSBÓL ÉRDEKLŐDJÜNK

Szeged díszpolgára úgy véli, hogy az ilyen magatartás polgári és személyiségi jogai megsértése, továbbá a személyes adatai jogosulatlan, visszaélésszerű kezelése, emellett a fogyasztók tisztességtelen megtévesztése is. Mindez a büntetőjog hatálya alá is tartozhat. Ezért is bízik abban, hogy az illetékes hatóságok, hivatalok, szervek haladéktalanul intézkednek, megteszik a szükséges lépéseket. Mindenkit arra kér, hogy az interneten és a közösségi fórumokon megjelent és megjelenő hirdetésekben a neki tulajdonított mondatokat, állításokat semmilyen körülmények között se azonosítsák a személyével, a reklámozott terméket ne kössék hozzá. A kutatómunkáin, szabadalmain alapuló fejlesztésekről és készítményekről megbízható forrásból, például az orvosoktól és a gyógyszerészektől érdeklődjön mindenki.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb