Sport

“Úgy érzem, néhány játékos nem érdemli meg, hogy magára öltse a Szeged-mezt” – döntetlent játszott a Szeged-Csanád GA a Soroksár ellen

Hiába uralta a mérkőzés nagy részét és szerzett vezetést Bíró Bence góljával a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, vasárnap, a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában, egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a Soroksár, 1-1-es döntetlent játszottak a szegediek. “Úgy érzem, néhány játékos nem érdemli meg, hogy magára öltse a Szeged-mezt”- fejezte ki csalódottságát a mérkőzést követően Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Mint a klub írta, Alekszandar Sztevanovics három helyen változtatott a múlt heti mérkőzéshez képest: bekerült a kezdőbe Tóth Bence, Papp Áron és Bíró Bence is.

LENDÜLETES KEZDÉS, SZÉP SZÁMÚ SZURKOLÓTÁBOR, AZONBAN A GYŐZELEMHEZ NEM VOLT ELÉG

A szép számban megjelenő szegedi szurkolótábor a mérkőzés elejétől fogva hangosan biztatta csapatot. Ennek szellemében nagy elánnal kezdték a találkozót, magabiztos labdajáratással és lendületes támadásokkal igyekeztek megbontani a Soroksár védelmét.

Nem sokkal a fordulást követően lezárhatták volna a szegediek a mérkőzést: Könczey Márk hosszú indítása után Gajdos Zsolt (aki egyébként a Legszegedibb Sportoló díj egyik jelöltje) nyert meg egy légipárbajt és fejelte le a labdát Bíró Bencének, aki hét méterről nem tudta kihasználni az ajtó-ablak ziccert. Sajnos a kimaradt lehetőség a 63. percben megbosszulta önmagát: egy jobboldali szabadrúgást követően a szegediek nem tudták felszabadítani, a labda kalandos úton a csereként beálló Dragóner Filiphez került, aki estében közelről a mieink hálójába juttatta a játékszert.

A hajrában nagy erőket mozgósított a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a győzelem megszerzése érdekében: két tizenegyes-gyanús szituáció is történt a soroksári tizenhatoson belül, Zimmermann Márió sípja azonban néma maradt, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

NÉHÁNY JÁTÉKOS NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY MAGÁRA ÖLTSE A SZEGED-MEZT

“Rendkívül csalódott vagyok. Nagy elvárásokkal érkeztünk Soroksárra. Terveinknek megfelelően uraltuk a meccset, aztán csakúgy, mint korábban oly sokszor, most is volt egy  százszázalékos ziccerünk, amivel lezárhattuk volna a meccset, de kihagytuk. Nem sokkal később szabadrúgásból gólt kaptunk. Meg kell találnunk ennek az okait és felelőseit. Én vállalom a felelősségemet. Úgy érzem, néhány játékos nem érdemli meg, hogy magára öltse a Szeged-mezt. Céljainkkal ellentétes ez a szereplés” – mondta el Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

ÖSSZEGZÉS

Merkantil Bank Liga, 13. forduló
Soroksár SC – Szeged-Csanád GA 1-1 (0-1)
Budapest, 
Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Punyi Gyula, Kiss Balázs)
Soroksár SC: Mergl – Kaján, Króner, Kékesi, Valencsik – Vass Á., Varga I. (Hajdú R., 33.) – Gálfi (Dobos Á., a szünetben), Katona Máté, Korozmán (Varga Z., a szünetben) – Lovrencsics B. (Dragóner F., a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey (Palincsár, 83.), Szilágyi Z., Nagy Zs., Tóth B. – Haris, Márkvárt – Papp Á. (Gera N., 83.) Bíró B. (Borvető, 66.), Prosser – Gajdos (Nyári, 83.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.
Gólszerző: Dragóner F. (63.), ill. Bíró B. (31. – 11-esből)

Alekszandar Sztevanovics tanítványai szerdán 19 órakor az első osztályú Kecskemét együttesét látják vendégül a MOL Magyar Kupában, jövő vasárnap 17 órakor pedig a Budafokot fogadják a Szent Gellért Fórumban.

Forrás és fotó: szeged-grosicsakademia.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb