Sport

Elképesztően büszkék vagyunk: Szabó Ödön a Magyar Judoért érdemrend ezüst fokozatával lett gazdagabb!

A hétvégén Szeged lett az ország JUDO fővárosa. A Szatymazi SE szervezésében az újszegedi sportcsarnok megtelt tesztoszteronnal, hazai és nemzetközi junior és felnőtt cselgáncs versenyzőkkel. Olyan volt, mintha egy nagy család, egy igazi közösség kellős közepébe csöppentünk volna! A helyszínről élőben is jelentkeztünk, és természetesen a Szeged365 kamerájával folyamatosan jelen voltunk: jöjjenek az exkluzív interjúk és az eredmények.

A megnyitó első pillanatában is ott voltunk, és az első küzdelmek alatt élőben mutattuk meg Nektek, a Szeged365 Family-nek, micsoda izgalmak voltak az Újszegedi Sportcsarnokban.

A hagyományosan megrendezésre kerülő Csaba Béla nemzetközi emlékverseny mellett a versenyek sora most bővült az ifjúsági B magyar bajnoksággal és egy felnőtt viadallal is. A CE Glass és az Első Beton Kft. támogatásának köszönhetően a versenynek immár ötödik alkalommal adott otthont Szeged, és ezúttal is hatalmas siker volt: rekordszámú versenyzők és rekordszámú közönség gyűlt össze.

A Lokális és Nemzeti Büszkeség

A versenyen kiemelkedően szerepeltek a szegedi és szatymazi versenyzők, akik nem csak a tatamin, de az eredményhirdetéskor is büszkén képviselték városukat és hazájukat. A két nap alatt hat tatamin folytak a versenyek: Ukrajnából, Oroszországból, de még Jamaikából és Zambiából is érkeztek Szegedre a verseny miatt. Külön büszkén dobogott mindenkiben a szegedi , a szatymazi, tehát e nemzeti szív: Szabó Ödön, az Első Beton Kft alapítója, a Magyar Judoért érdemrend ezüst fokozatát vehette át. Természetesen a díjátadó után azonnal megkérdeztük Szabó Ödönt mit érez most, mit jelentett, jelent az életében a JUDO:

A Magyar Judo Szövetség díszoklevelét a cselgáncsért tett szolgálataiért Szatymaz polgármestere, Barna Károly vehette át. Jelen volt sok meghatározó cselgáncsos, és a cselgáncsot segítő szegedi és szatymazi a tatami mellett, akik a Szeged365-nek elárulták: a JUDO elképesztően sokat ad a fiataloknak és a felnőtteknek egyaránt.

Barna Károly Szatymaz polgármestere arról nyilatkozott, hogy településük rendkívül sportos és nagyon büszke a rendezvényre. Tompáné Kádár Andrea a Szatymazi SE alelnöke, a Korda Klinika ügyvezetője rendkívül büszke anyukaként mesélt nekünk arról, miért is nagyon fontos a judo, mennyi mindent tud adni a fiataloknak, ahogyan ezt gyermekeinél is megtapasztalta. Szénási Róbert, Szeged Megyei Jogú Város önkormányzati képviselőjéről is megtudtuk, hogy nagyon sokáig cselgáncsozott, még mindig boldogan gondol vissza a közösségre. Ezért is érezte azt, hogy segíteni kell egy ekkora rendezvényt Szegeden. Guba Leventét, a Szatymazi SE judo edzőjét a fiatalokról kérdeztük, végül, de véletlenül sem utolsó sorban pedig Szabó Csaba, a Szatymazi SE elnöke árulta el a Szeged365 Family tagjainak: nagyon büszke mindenkire akik ebben részt vettek, hogy ilyen rangos, kétnapos versenyt tudtak megszervezni Szegedre. Exkluzív kisfilmünk a rendezvényről ITT tudod megnézni:

A Szatymazi SE versenyzőinek eredményei. CE Glass 5. Csaba Béla diák A, B és C, serdülő nemzetközi emlékverseny, első: Nagy Csongor (45 kg), másodikok: Cseh Benett (38 kg), Jánoska Kristóf (45 kg), Jáger Tamás (50 kg), Márta Marcell (+60 kg); harmadikok: Cseh Botond (38 kg), Nagy Csongor (45 kg); ötödik: Lestyán Zalán (41 kg). 

Ifjúsági B magyar bajnokság, második: Jáger Tamás (50 kg). 

CE Glass-kupa felnőtt nemzetközi verseny, első: Tompa Péter (90 kg); másodikok: Ménesi Beatrix (+78 kg), Tompa Márton (+100 kg); harmadikok: Kónya Ádám (60 kg), Lénárt Benedek (+100 kg); ötödikek: Rafael Ábrahám (66 kg), Zádori Bálint (81 kg).

A verseny után egy dolog biztos: Szeged és környéke továbbra is fontos szerepet játszik a magyar és nemzetközi judo életben. A Szeged365 Family alig várja a következő nagy megmérettetést!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb