Mindenmás

Napi pakk: Helló, november! Napos időt, és 19 fokot hoz a Mindenszentek Szegedre

Egészen kellemes időt hoz a Mindenszentek, ugyanis verőfényes napsütéssel lep meg bennünket az új hónap Szegeden. Csapadékra nem kell számítani és 19 fok körül alakul a hőmérséklet. November elseje van, szóval ne feledd: ma zárva tartanak az üzletek, a parkolás ingyenes és az SZKT sűríti a járatait a 3-as és 3F-es vonalán, a Volánbusz pedig temetőjáratokat indít 12-es jelzéssel. Kávé bekészít, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS MINDENSZENTEK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Marianna, Benigna, Benignusz, Benke és Igor nevű Szeged365olvasónak!

Ma van Mindenszentek napja! A keresztény országokban Mindenszentek napja azon üdvözültek ünnepe, akiknek nincs külön emléknapjuk. Az ünnep 741-ben, III. Gergely pápa idején jelent meg először a megemlékezés napjaként, egyetemes ünneppé IV. Gergely pápa tette 844-ben. Magyarországon 2000-től munkaszüneti nap.

Mindezek mellett jutott még egy érdekesség mára, hiszen most tartják a veganizmus világnapját. A veganizmus a vegetarianizmus elveit nemcsak részleteiben, hanem következetesebben, szó szerint megvalósító gyakorlat, életmód. A veganizmust gyakorló embert divatos szóval vegánnak nevezik. Se hús, se tej, se tojás, se méhészeti termékek nem szerepelnek étrendjükben, továbbá kerülik az egyéb állati eredetű anyagokat is, mint a bőr, szőrme, gyapjú, toll, zselatin.

ELVONULT A FRONT, MARAD A NAPSÜTÉS SZEGEDEN

Szerdára már a keddi apokaliptikus látványt nyújtó front elvonul, és szép napos időben lesz részünk Szegeden. Nyugaton a déli, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban 4-11, kora délután pedig 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet városunkban.

INGYENES PARKOLÁS, SŰRÍTETT 3-AS JÁRATOK

Szerdán Mindenszentek, ezért az SZKT sűríti a járatait a 3-as és 3F-es vonalán, a Volánbusz pedig temetőjáratokat indít 12-es jelzéssel Szegeden. Természetesen az ünnephez kapcsolódva a parkolás is ingyenes lesz a városban.

MÉCSESGYÚJTÁS A BELVÁROSI TEMETŐBEN

A halottak napi ünnepkör szemet gyönyörködtető és szívet melengető közösségi eseménye lesz idén is a III. Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtás, amelyhez Szeged és a környékbeli települések is csatlakoztak – tudtuk meg a szervezőktől kedden. Mint kiemelték, a közös mécsesgyújtást november elsején, 16:00 órakor tartják az ország minden pontján, így Szegeden is, a Belvárosi temetőben.

VÁLTOZNAK AZ ÜZEMANYAGÁRAK

Változnak az üzemanyagárak november 1-jén, szerdán Magyarországon. A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi ára bruttó 2 forinttal emelkedik, a gázolajért ugyanakkor bruttó 8 forinttal fizethetünk majd kevesebbet a szegedi kutakon.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb